Actualitat

C’s aposta perquè es reconegui la feina dels cuidadors de familiars amb Alzheimer i perquè es creïn residències públiques especialitzades

by cscatalunya — 21 setembre 2016 @ 10:55
Comparte

Carrizosa i De la Calle visiten l’Associació de Familiars amb Alzheimer i alerten que cal donar visibilitat a la malaltia perquè “no només és un problema de salut, sinó també social”

Barcelona, dimecres 21 de setembre del 2016. La diputada i portaveu de Ciutadans (C’s) en Afers Socials i Famílies, Noemí de la Calle, ha apostat perquè “es reconegui la feina dels cuidadors de familiars amb Alzheimer i perquè es creïn centres i residències públiques especialitzades” en la malaltia. Ho ha dit després de visitar un dels punts que ha organitzat l’Associació de Familiars amb Alzheimer  en motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, juntament amb el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa.

De la Calle ha anunciat que Ciutadans ha registrat una iniciativa al Parlament per demanar a la Generalitat que aporti“més recursos” per donar visibilitat a una malaltia que la pateixen més de 112.000 persones. A més, ha alertat que l’Alzheimer afecta també a “molts familiars que han de cuidar dels pacients i han de fer-se càrrec de les teràpies”, la qual cosa suposa un “empobriment familiar”. I li ha advertit al Govern: “Des de Ciutadans continuarem treballant per abordar aquesta problemàtica, ja que no només és un problema de salut, sinó que també és un problema social”.

Per una altra banda, en referència al nou nom de “l’antiga Convergència” com a Partit Demòcrata Europeu Català, Carrizosa ha manifestat que “per molt que vulguin canviar-li el nom, el partit continuarà tenint les mateixes persones” i envoltat “d’escàndols de corrupció”, referint-se al nomenament d’Olga Tomàs com a directora de la Hisenda Catalana, que està imputada en la trama de les ITV’s.

 

Volver a ACTUALIDAD