Actualitat

C’s aposta perquè les administracions de la Generalitat utilitzin missatgeria instantània “sempre que les dades personals dels ciutadans estiguin protegides”

by cscatalunya — 21 setembre 2016 @ 10:32
Comparte

Ciutadans aconsegueix que els grups parlamentaris aprovin per unanimitat la compareixença del vicepresident Junqueras a la Comissió d’Afers Institucionals

La diputada de Ciutadans (C’s), Susana Beltrán, ha defensat que les administracions de la Generalitat utilitzin missatgeria instantània “segura” per tal que les dades personals dels ciutadans estiguin protegides, durant el debat de la Proposta de Resolució* del partit sobre l’ús de WhatsApp com a mitjà de comunicació, que ha estat aprovada per unanimitat. A més, ha instat a la Generalitat a “fomentar l’ús de sistemes de missatgeria exprés utilitzats pels organismes públics dependents de la Generalitat com les administracions públiques o els cossos i forces de seguretat” i a “complir els estàndards de seguretat, privacitat i transparència de la legislació europea” perquè aquesta “és la més estricta en la matèria”.

En la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, ha posat com a exemple el WhatsApp, que “té els servidors als Estats Units i no tenim certesa del que es fa amb les nostres dades” i ha recordat que el Tribunal de Justícia de la UE va anul·lar l’acord que permetia la transferència de dades personals dels ciutadans europeus als Estats Units  “perquè tenien sistemes de protecció de dades incompatibles”. Per això, ha proposat per a les administracions públiques que utilitzin un sistema de missatgeria exprés preferentment “econòmicament més assequible” i que faci servir “un servidor que estigui a un país de la Unió Europea”. Així mateix, ha instat a la Generalitat a “ser transparent i informar als ciutadans dels mecanismes de comunicació amb els que treballa”.

“El Parlament de Catalunya és pioner a Europa en abordar aquest tema a proposta de Ciutadans”, ha celebrat.

D’altra banda, Ciutadans ha aconseguit que els grups parlamentaris aprovin per unanimitat la seva sol·licitud de compareixença del vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, a la Comissió d’Afers Institucionals. Beltrán ha explicat que “ell va demanar comparèixer al febrer però estem al setembre i encara no ha vingut a donar explicacions”. “Volem que expliqui als catalans els pressupostos prorrogats i cóm està l’estat dels comptes actuals del Govern”, entre d’altres qüestions, ha dit.

Volver a ACTUALIDAD