Actualitat

Ciutadans reclama al Govern que deixi l’enfrontament amb Madrid i treballi per millorar l’oferta de transport públic

by cscatalunya — 22 setembre 2016 @ 11:02
Comparte

La portaveu de C’s en Territori, Marina Bravo, aposta, en el Dia sense Cotxes, “per un transport públic fiable i de qualitat” que redueixi l'ús del vehicle privat

Barcelona, dijous 22 de setembre del 2016. La diputada i portaveu de Ciutadans (C’s) en Territori en el Parlament, Marina Bravo, ha reclamat al Govern que “deixi l’enfrontament amb Madrid i treballi per millorar l’oferta de transport públic en allò que és de la seva competència”. En el Dia sense Cotxes, Bravo ha destacat que “és necessari reclamar al ministeri de Foment millores”, per exemple en Rodalies, o un “millor manteniment”, però “no val amb culpar-lo de tot”.

“Hi ha moltes coses que es poden fer des de Catalunya i que no s’estan fent”, ha criticat. I ha posat com exemple “renovar els trens que viatgen des de Tortosa, que sovint s’espatllen, o les obres de les línies 9 i 10 del Metro”. En aquest sentit, la portaveu de Ciutadans en Territori ha anunciat que el seu Grup Parlamentari exigirà també a la Generalitat en el proper ple ordinari “un calendari de les obres d’aquestes línies perquè es va invertir molts diners en elles i porten 10 anys de retard, la modernització dels trens que presten servei en Rodalies”, i, a més, instarà al Govern a treballar per “millorar la capacitat” dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) perquè “s’estan començant a saturar”. 

En referència a la setmana de la mobilitat que se celebra en tota Europa, Marina Bravo ha apostat per “un transport públic fiable, sostenible i de qualitat perquè els ciutadans es plantegin alternatives al vehicle privat” i es conscienciïn dels avantatges que té. En declaracions als mitjans de comunicació, acompanyada pel portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, Bravo ha apuntat que “Barcelona ja és una de les ciutats amb més congestió de trànsit” i per això ha advertit a l’Ajuntament que s’haurien d’haver ofert “altres alternatives” als ciutadans per ajudar-los a canviar de mitjà de transport, com una “millor oferta o millors tarifes”.

Volver a ACTUALIDAD