Actualitat

Inés Arrimadas a Puigdemont: “Deixi de fer perdre més temps als ciutadans, Catalunya no necessita un Brexit”

by cscatalunya — 29 setembre 2016 @ 12:27
Comparte

Arrimadas al president durant el debat de la Qüestió de Confiança: “Baixi de la bicicleta estàtica, de gastar energia sense avançar, i passegi pel carrer de la realitat de Catalunya”

Barcelona, dijous 29 de setembre del 2016. “Deixi de fer perdre més temps als ciutadans, Catalunya no necessita un Brexit”. Així l’hi ha dit la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. I li ha advertit que “podrà allargar l’agonia” però que “ni ara ni mai tindrà l’autoritat política, legal i social per treure als catalans d’Espanya i de la Unió Europea”.

Durant la seva intervenció al Ple de la Qüestió de Confiança al Parlament, Arrimadas ha ironitzat amb que la proposta d’un nou referèndum “en realitat és un ‘neveréndum’ perquè és quelcom que mai arriba, que fiquen i treuen del calaix; sembla la història interminable”. Per això, li ha demanat a Puigdemont que es “baixi de la bicicleta estàtica, de gastar energia sense avançar”, i que es “passegi pel carrer de la realitat de Catalunya, on el 60% dels pensionistes no arriben a final de mes mentre s’obren ambaixades”. 

“S’ha comportat vostè durant mesos com si hagués guanyat el 9-N, creant estructures d’Estat, però ara resulta que no li serveix i convoca un altre”, li ha retret al President després de recordar que diversos dirigents de JxSí i CDC van declarar que el 9-N era ja ‘una pantalla passada’. I li ha tirat en cara que durant el seu discurs Puigdemont no parlés“d’un projecte de benestar per a tots els catalans, ni de corrupció, ni d’aconseguir un millor sistema de finançament”. 

La cap de l’Oposició ha assegurat que algun dia hi haurà un Govern a Catalunya “que faci autocrítica, que sigui transparent, que no tingui corrupció i que vagi a Madrid a negociar millores per als catalans”. Per això, ha afirmat que C’s és “l’alternativa” que els catalans necessiten enfront d’un govern “feble i inestable”.

Així mateix, ha recordat que el seu partit és el que més iniciatives i més mesures d’àmbit social ha presentat en sis mesos d’activitat parlamentària, “més del doble que ERC en tota una legislatura a l’Oposició”. I ha posat com a exemple les onze proposicions de llei, relatives a “la gratuïtat dels llibres de text, la reducció de les llistes d’espera, millorar l’atenció a la dependència o donar més ajudes a les famílies desfavorides”. “Són propostes que afavoreixen a tots els catalans, els que són independentistes i els que no” i a les que JxSí va presentar esmenes a la totalitat perquè “no els interessa un altre debat que no sigui el de la independència”, ha afegit.

(*) Josep Rull: “El 27-S és el referèndum que no ens han deixat fer”, juny de 2015.

Carles Mundó: “Per distreure l’atenció alguns han recuperat solucions impossibles com el referèndum acordat amb l’Estat”, maig de 2015.

Artur Mas: “El 27-S és un aval rotund a la voluntat política de Catalunya”, octubre de 2015.

Volver a ACTUALIDAD