Actualitat

Arrimadas a Puigdemont: “Estan tan centrats en construir un Estat que estan desballestant l’Estat del Benestar”

by cscatalunya — 5 octubre 2016 @ 12:35
Comparte

La Cap de l’Oposició a Catalunya critica el “triomfalisme” de Puigdemont i anuncia les 3 prioritats de C’s: reactivació econòmica, polítiques socials i regeneració democràtica i lluita contra la corrupció

Barcelona, dimecres 5 d’octubre del 2016. 

“Estan tan centrats en construir un Estat que estan desballestant l’Estat del Benestar i s’obliden de gestionar la realitat dels set milions i mig de catalans”. Així s’ha dirigit la líder de Ciutadans (C’s) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després del seu “discurs triomfalista amb la situació d’emergència social que es viu a Catalunya” durant el Debat de Política General del Parlament. “Miri la realitat senyor Puigdemont. Li diem al senyor Rajoy, però a vostè també”, ha assegurat. I li ha retret que “si tot va tan bé a Catalunya, per què volen treure-la d’Espanya i de la UE?”. 

 “Senyor Puigdemont, vostè no té un projecte ni social ni econòmic per Catalunya; el seu projecte estrella és separar-nos d’Espanya i de la UE”, ha manifestat Arrimadas durant la seva intervenció. I ha recordat al president que des que ell està al capdavant de la Generalitat “a Catalunya hi ha més ‘xiringuitos’ polítics, més ambaixades i més barracots”.

Inés Arrimadas ha mostrat al president la seva preocupació per què els indicadors en educació i llistes d’espera sanitàries siguin pitjors a Catalunya que la mitjana espanyols i l’ha advertit que “tot i que el govern d’Espanya també hi tingui responsabilitat, a Catalunya mentre vostè construeix estructures d’Estat, el seu Govern no atén les persones”. “Per exemple, amb l’augment de pressupost que tenen previst pel departament d’Acció Exterior podrien pagar la bonificació als autònoms catalans per augmentar la tarifa plana de 50€ mensuals dels 6 als 18 mesos”, ha assenyalat.

A més, ha criticat que utilitzin l’administració per als seus interessos partidistes: “Volen una Agencia Tributaria al servei de l’independentisme, no dels contribuents”. Necessitem, una Catalunya de les persones, no d’una ideologia concreta”, ha afegit.

 La líder de C’s a Catalunya ha demanat “autocrítica” al president i ha lamentat que sempre digui que “el que va bé a Catalunya és gracies al seu Govern i tot el que va malament o és culpa de ‘l’Espanya ens roba’, o de la CUP i el seu bloqueig als pressupostos”.

Davant d’això, Arrimadas ha reiterat les “tres prioritats de C’s pel Debat de Política General: la reactivació econòmica i creació d’ocupació, les polítiques socials, i la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”. I li ha recordat que mentre Convergència va a Madrid a “demanar un referèndum, C’s ha pactat mesures per impulsar el Corredor Mediterrani, el sistema de finançament o la dació en pagament”. 

“Vostè diu que vol connectar Catalunya amb Europa, però està desconnectat de la realitat catalana”, ha manifestat, ja que les principals preocupacions dels catalans, segons el CEO, són “l’atur i la precarietat laboral, no el seu passaport”. 

Arrimadas ha lamentat que “mentre creix l’ocupació de baixa qualitat i parlen amb triomfalisme de la recuperació econòmica, hi ha milers de persones que no troben esperança enlloc”. Per això ha apuntat que C’s ha proposat el contracte únic per abordar una reforma del model laboral a Espanya i ha recordat a Puigdemont que la seva formació va donar suport a l’actual normativa del PP.

Volver a ACTUALIDAD