Actualitat

Carrizosa sobre les propostes separatistes de JxSí i la CUP: “C’s no participarà de les votacions que no fan cas de les sentències del TC”

by cscatalunya — 6 octubre 2016 @ 18:22
Comparte

C’s presenta propostes sobre llistes d'espera, gratuïtat dels llibres de text, beques menjador, per lluitar contra la corrupció, sobre el sistema de finançament de les CCAA i sobre suport a autònoms i PIMES, entre d’altres

“C’s no participarà de les votacions que no fan cas de les sentències del TC”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, abans que el ple del Debat de Política General del Parlament votés les propostes conjuntes de JxSí i la CUP que van en la línia de les conclusions de la comissió separatista de la cambra catalana suspeses ja pel TC i que la Mesa del Parlament ha admès a tràmit malgrat les peticions de reconsideració d’aquesta decisió de C’s, PSC i PPC. “El Parlament actua contínuament desobeint el que indiquen les lleis i els tribunals”, ha manifestat.

Durant el Debat de Política General del Parlament, Carlos Carrizosa ha explicat que les Propostes de Resolució de Ciutadans estan basades en tres eixos fonamentals: “la reactivació econòmica, les polítiques socials i mesures de regeneració i de lluita contra la corrupció”. I ha esmentat les més rellevants, com la proposta per a la reducció de les llistes d’espera, per a la millora del transport sanitari, per a la gratuïtat dels llibres de text, sobre les beques menjador, la lluita contra la corrupció i el frau, el respecte a les lleis democràtiques, la modificació del sistema de finançament de les comunitats autònomes, les de suport a PIMES i autònoms, la de lluita contra la violència de gènere, l’augment de les ajudes a dependents, entre d’altres iniciatives.

El portaveu parlamentari ha explicat que C’s ha presentat “mesures concretes per solucionar els problemes dels ciutadans” i ha afegit que, “lamentablement, el monotema de la independència ha impedit que es tirin endavant moltes d’elles”. Per això, ha instat a la Generalitat a treballar per “regenerar i reformar Catalunya” en lloc de “entretenir-se amb el ‘neveréndum’ que mai arriba i que no està entre les prioritats dels ciutadans”, segons les enquestes.

Sobre reactivació econòmica, ha destacat la necessitat de “baixar l’IRPF a la classe mitja, cuidar el teixit empresarial, donar suport als autònoms i PIMES i treballadors”, entre d’altres qüestions. “A C’s defensem que des de Catalunya es negociï amb el Govern d’Espanya un model de finançament per a les Comunitats Autònomes que sigui més just i transparent”, ha dit.

En relació a les polítiques socials, Carrizosa ha apostat per “revertir les retallades i reduir les llistes d’espera en l’àmbit de la sanitat” i sobre educació ha proposat “que els llibres de text siguin gratuïts, més beques menjador, eliminar els barracons i reduir les taxes universitàries”. A més, ha insistit en la necessitat de “negociar el Corredor Mediterrani i suprimir els peatges a Catalunya”.

Sobre regeneració democràtica ha defensat, entre d’altres propostes, impulsar mesures per “lluitar contra la corrupció, garantir una Justícia despolititzada i la supressió dels aforaments i els indults polítics”.

Volver a ACTUALIDAD