Actualitat

De Páramo: “Puigdemont envia cartes a l’ONU queixant-se de la politització de la Justícia mentre hi vota en contra al Parlament a proposta de C’s”

by cscatalunya — 11 octubre 2016 @ 11:17
Comparte

El portaveu de C’s critica que s'utilitzi als funcionaris com a arma política i demana “que se'ls deixi de posar entre l'espasa i la paret”, com ho ha fet l'alcaldessa de Badalona aquest 12-O

Barcelona, dimarts 11 d’octubre del 2016. “Puigdemont envia cartes a l’ONU queixant-se de la politització de la Justícia mentre hi vota en contra al Parlament a proposta de C’s”. Així ho ha criticat el portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, després que JxSí rebutgés la proposta del seu partit al Debat de Política General sobre una Justícia àgil, eficient i despolititzada. Pe això, ha demanat al President de la Generalitat“menys cartes i més fets” i ha destacat que als acords de C’s amb PP i PSOE “sempre s’ha exigit que els jutges els escullin els propis jutges i no els polítics” a diferència dels de PP i CDC “on es tapen la corrupció mútuament com van fer al Pacte del Majestic”. 

“A Puigdemont li molesta que siguin altres partits, i no el seu, els qui escullin als jutges, a C’s no volem que cap partit els esculli”, ha afirmat després de destacar l’abstenció de Podem (CSQP) a la seva proposta: “els nous partits segueixen les conductes dels vells partits”.

En una roda de premsa al Parlament, ha celebrat en relació al Debat de Política General que C’s ha aconseguit que s’aprovi per unanimitat la gratuïtat dels peatges a Catalunya: “volem que els catalans no hagin d’escollir entre pagar els peatges més cars d’Europa o circular per vies perilloses amb punts negres”. A més, ha lamentat que CDC i ERC van votar en contra de les propostes socials de C’s i ha posat com a exemple: “aconseguir que en un màxim de tres mesos es paguin les ajudes a la dependència, ajudes pels subministraments bàsics o la lluita contra l’assetjament escolar”, entre d’altres.

Sobre regeneració democràtica i corrupció ha destacat que C’s ha estat l’únic grup que ha presentat propostes en la matèria després d’alertar que Podem (CSQP) es va abstenir: “Podemos s’oblida de la importància de lluitar contra la corrupció i defensa un referèndum abans que eliminar els aforaments perquè tots siguem iguals davant la llei”. I ha afegit que el projecte de C’s contra la corrupció “era més ambiciós” però ha explicat que JxSí va rebutjar la seva proposta, que també va portar al Congrés “perquè els denunciants de casos de corrupció tinguin protecció”.

En resposta a la pregunta d’un periodista sobre la intenció de l’alcaldessa de Badalona, que vol obrir l’Ajuntament el festiu del 12 d’octubre, Fernando de Páramo ha destacat la necessitat de “deixar d’utilitzar als funcionaris com un arma política i de posar-los entre l’espasa i la paret” i ha apostat per garantir el seu dret i el de tots els comerciants a “treballar lliurement”. 

Sobre el suport que ahir va mostrar Pablo Iglesias al referèndum per a la independència de Catalunya en la seva reunió amb Carles Puigdemont, ha dit que “Convergència ha trobat una amistat per a tota la vida en la CUP i en Podemos” ja que fa temps que “ha abandonat la centralitat”. I ha assegurat que “la solució als problemes dels catalans no és un Brexit”, com proposen Iglesias i Puigdemont, perquè considera que “la corrupció i l’atur no se solucionen amb un referèndum sinó amb mesures per regenerar i reformar”.

Volver a ACTUALIDAD