Actualitat

De Páramo titlla maig del “mes Puigdemont” i alerta que el President va aparèixer als informatius de Tv3 el doble de temps que tots els líders de l’Oposició junts

by cscatalunya — 14 octubre 2016 @ 10:54
Comparte

El portaveu de C’s mostra la seva preocupació per que Catalunya Ràdio es converteixi en “un altaveu per escalfar la societat” després del tweet amb l'enquesta sobre el judici del 9-N i demana al director de la ràdio “que rectifiqui i es disculpi”

“Maig va ser el ‘mes Puigdemont’ ja que el President de la Generalitat va aparèixer als informatius de Tv3 el doble de temps que tots els líders de l’Oposició junts”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Fernando de Páramo, en relació a un informe del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la cobertura de l’actualitat política. I ha afegit que, segons el document, Arnaldo Otegui, que no era candidat al Govern del País Basc perquè el TC així ho va dictar, “va tenir la mateixa participació que la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas”. 

“A més de posar banderes on no corresponen i esborrar les abdominals dels esportistes també corregeixen les faltes dels tweets de Carles Puigdemont”, li ha retret De Páramo a la presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, després que el President publiqués un tweet amb faltes d’ortografia sobre el resultat de C’s a les eleccions basques i gallegues.

“Alguna cosa estarem fent bé a Catalunya perquè el primer que faci Puigdemont sigui acordar-se de C’s després de conèixer els resultats”, ha afegit després de demanar-li a Llorach que enviï a tots els partits l’informe jurídic sobre el seu procés de nomenament ja que considera que “és necessari tenir uns mitjans més democràtics i plurals”, com proposa C’s i demanden els propis treballadors de la CCMA.

Després que el programa ‘Catalunya Vespre’ publiqués al seu perfil de Twitter una enquesta que preguntava als ciutadans si estarien disposats a ‘impedir físicament’ que jutgin a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N, De Páramo li ha traslladat al director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, la seva preocupació per que la ràdio pública catalana es converteixi “en un altaveu per escalfar la societat”. A més, ha lamentat que “desgraciadament”, fets com aquests passen molt a Tv3 i Catalunya Ràdio i, per això, li ha preguntat a Gordillo “què pensa fer com a director perquè això no torni a succeir”.

El portaveu de C’s ha recordat que els presentadors tenen la capacitat de “reconduir les tertúlies quan es falta al respecte a algú o quan es traspassa la barrera de la democràcia”. I li ha demanat durant la pregunta de C’s sobre l’actualitat política i la programació que “aprofiti l’oportunitat per rectificar i demanar disculpes”, quelcom no ha fet.

En relació a la notícia del diari ARA, que publicava que la Generalitat estudia un impost als catalans per finançar Tv3, el diputat Carlos Carrizosa ha dit en una pregunta al director de la televisió pública de Catalunya, Jaume Peral, que no la converteixi “en un forat sense fons” i li ha demanat que treballi perquè “representi a tots els catalans”. Després de recordar que Tv3 ha perdut molta audiència i quatre milions d’euros en ingressos per publicitat, ha advertit a Peral que “els ciutadans no poden pagar més impostos per finançar Tv3” i li ha proposat “retallar en alts càrrecs” i els seus sous tan elevats i “renovar continguts i dirigir-los a tots els catalans” per millorar els resultats.

Volver a ACTUALIDAD