Actualitat

C’s insta la Generalitat a incloure al Pressupost un ajut a menors en situació de vulnerabilitat amb intoleràncies alimentàries

by cscatalunya — 15 octubre 2016 @ 14:24
Comparte

Laura Vílchez destaca que un 2,3% de nens atesos per la Creu Roja pateixen al·lèrgies i intoleràncies i proposa “adaptar el catàleg de prestacions destinades a la Infància”

Barcelona, dissabte 15 d’octubre del 2016. “Urgeix incloure al Pressupost de la Generalitat destinat a Infància una prestació per cobrir les necessitats dels menors amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries”. Així ho ha alertat la portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Infància, Laura Vílchez, després de presentar al Parlament dues Propostes de Resolució en aquest sentit. I ha destacat que els productes específics d’intolerància o al·lèrgia al gluten, a la lactosa, a l’ou o als làctics “són inaccessibles per a les famílies amb dificultats econòmiques” ja que suposen un augment de més de 1.000€ de despesa anual, segons informen diverses notícies.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, la diputada de C’s ha lamentat que un 2,3% de nens atesos per la Creu Roja pateixen al·lèrgies i intoleràncies alimentàries i, per això, ha instat a la Generalitat a “donar suport al projecte d’aquesta entitat per atendre a aquests nens”, comptant amb l’assessorament de l’Associació de Celíacs de Catalunya. A més, ha proposat “adaptar el catàleg de prestacions destinades a la Infància” perquè es tinguin en compte les circumstàncies econòmiques de les famílies dels nens celíacs i les conseqüències en la seva salut. Així mateix, ha destacat la necessitat de “finançar la llet sense lactosa als nens al·lèrgics menors de sis anys fins a la diferència econòmica respecte a la llet convencional”.

Volver a ACTUALIDAD