Actualitat

De Páramo: “El full de ruta de Puigdemont és un laberint sense sortida; la Generalitat no té ni projecte per a Catalunya, i ni tan sols projecte per a la independència “

by cscatalunya — 18 octubre 2016 @ 11:51
Comparte

El portaveu de Ciutadans alerta que "mentre el Govern crea estructures independentistes, Ciutadans proposa invertir aquests diners en rebaixar l'IRPF a la classe mitjana i treballadora"

Barcelona, ​​dimarts 18 d’octubre de 2016. “El full de ruta separatista de Puigdemont s’ha convertit en un laberint sense sortida: la Generalitat ja no té ni projecte per a Catalunya ni tan sols projecte per a la independència”. Així ho ha dit el portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, en relació a la nova proposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per “tornar a la casella de sortida” i fer de nou “un referèndum i unes eleccions” per ‘culminar’ el projecte separatista. “¿No hi va haver ja un referèndum el 9 de novembre i unes eleccions el 27 de setembre?”, s’ha preguntat en una roda de premsa al Parlament. I ha lamentat que Puigdemont segueixi fent “perdre el temps, els diners i les oportunitats a tots els catalans”.  

En relació al ple del Parlament d’aquesta setmana, que debat la Proposició de Llei de JxSí i la CUP per impulsar una ‘Agència Tributària catalana’, De Páramo ha denunciat que el Govern “gasti diners de tots els catalans en estructures per a la independència” i ha reiterat que mentre “Ciutadans proposa rebaixar l’IRPF a la classe mitjana i treballadora” – tot i el vot en contra de JxSí, CSQ i la CUP en el Debat de Política General- la Generalitat gasta “50 milions dels catalans” a l’anomenada ‘hisenda pròpia’, que és la quantitat que permetria que “a Catalunya els llibres de text fossin gratuïts”.

Sobre la proposta de la Generalitat per crear el ‘CNI català’, ha recordat que “el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va presentar el 2013 a Artur Mas un informe sobre aquesta agència de ciberseguretat” i que el mateix Mas el va acusar de “inventar-s’ho” quan “el temps ha demostrat que qui va mentir en seu parlamentària va ser l’ex president de la Generalitat”. I li ha retret que “el Govern necessiti un CNI, però els catalans el que necessiten és que se’ls baixin els impostos”.

En resposta a la pregunta d’un periodista sobre la possible moció de censura a la CUP a l’Ajuntament Badalona, ​​el portaveu adjunt de Ciutadans s’ha mostrat “satisfet” perquè la proposta del seu partit per crear “un govern constitucionalista amb un candidat de consens” estigui ara sobre la taula. I ha lamentat que “el PSC ni governi ni deixi governar” perquè “pensa més en els seus complexos interns i ideològics que en els ciutadans de Badalona”. Per això, ha instat els socialistes a decidir què volen fer de grans: “si donar el seu suport a la CUP o posar-se al costat dels que defensen la unió i seguir sent catalans, espanyols i europeus”. “Per a què es va presentar el PSC si ara no volen governar?”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD