Actualitat

Jorge Soler: “Vull una atenció primària integradora i integrada de la que sentir-me’n orgullós com a català i com a metge”

by cscatalunya — 18 octubre 2016 @ 17:41
Comparte

El diputat de C’s insta al conseller de Salut a “trobar consens” per fer ajustos en matèria d’assistència, docència, recerca, gestió i professionals de la salut

“Vull una atenció primària integradora i integrada de la que sentir-me’n orgullós com a català i com a metge”. Així ho ha defensat el diputat de Ciutadans (C’s), Jorge Soler, al debat de la interpel·lació del seu partit sobre centres d’atenció primària. En aquest sentit, ha instat al conseller de Salut, Toni Comín, a “trobar un consens ampli” per “apoderar-la i reformar-la” en matèria d’assistència, docència, recerca, gestió i professionals de la salut i ha dit que cal fer ajustos als centres d’atenció primària per tal de “dignificar-la i oferir un millor servei als ciutadans”.

Jorge Soler ha proposat “fer una aposta clara per l’assistència a les persones, la millora de la capacitat resolutiva i la transparència”. I ha alertat que “cal respondre als canvis socials, tecnològics i demogràfics” perquè “les necessitats són més altes en zones desafavorides” i els estudis demostren que les dones “tenen una pitjor salut percebuda que els homes”, malgrat tenir una esperança de vida més llarga.

En relació a la situació dels professionals de la salut, Soler ha assegurat que “els contractes temporals a hores no són un bon model”, més quan falta personal sanitari, pel que ha apostat pels “contractes indefinits i estables” que respectin els drets dels treballadors.

Sobre les llistes d’espera ha recordat al conseller Comín que la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va destacar al Debat de Política General del Parlament que hi ha pacients que “pateixen 7 mesos d’espera” tot i que per algunes proves s’ha d’esperar més temps.  I ha posat com a exemple el cas d’una baixa laboral per mal d’esquena d’un pacient derivat de l’atenció primària al traumatòleg perquè necessitava una ressonància “i no la pot fer fins l’estiu” quan a la web de la Generalitat diu que la mitjana d’espera és de 90 dies. “L’accessibilitat és la pedra angular de l’equitat”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD