Actualitat

Sonia Sierra: “La Generalitat retalla en educació infantil mentre manté més alts càrrecs i amb els sous més elevats que a qualsevol altre Comunitat Autònoma”

by cscatalunya — 18 octubre 2016 @ 18:08
Comparte

La diputada de C’s retreu a la consellera d’Ensenyament que “cal més finançament” i li recorda que actualment els diners els han de posar “els ajuntaments i les famílies”

“La Generalitat retalla en educació infantil mentre manté més alts càrrecs i amb els sous més elevats que a qualsevol altre Comunitat Autònoma”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Sonia Sierra, al debat d’una interpel·lació del partit a la Generalitat sobre l’educació infantil de 0 a 3 anys a Catalunya. I ha posat com a exemple que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “cobra el doble que el president del Govern d’Espanya”, Mariano Rajoy, i que l’anomenada ‘hisenda pròpia’ suposa una despesa de 50 milions, que “és més del que costaria finançar els llibres de text gratuïts a Catalunya”, com proposa C’s.

“Retallant en sous dels consellers, del President de la Generalitat i d’alts càrrecs tindríem una bona partida per destinar-la a l’educació infantil”, ha assegurat.

Durant el ple del Parlament, ha retret a la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, que “cal més finançament” i li ha recordat que els diners els han de posar “els ajuntaments i les famílies” ja que “la inversió de la Generalitat es va reduir a la meitat entre el 2009 i el 2013 i ara s’inverteixen zero euros”. “Fa 10 anys Catalunya ocupava la segona posició en escolarització en escolarització d’alumnes de 2 anys respecte la resta de Comunitats Autònomes d’Espanya i, malauradament, hem perdut 3 punts i en 10 anys hem passat a la sisena posició”, ha lamentat Sonia Sierra.

Sobre la situació dels professionals, la diputada de C’s ha destacat que els educadors “es senten poc valorats i poc remunerats” i ha dit que “cal més personal”. “Hi ha educadors que estan sols en una aula amb 20 nens petits i alguns pateixen trastorns de conducte”, ha posat com a exemple després de demanar a la consellera que “pensi en els docents a l’hora de decidir la partida pressupostària d’Ensenyament”.

En relació a l’Informe Bofill sobre la distribució de les escoles bressol, ha destacat que és fonamental combatre “el risc d’exclusió socio-econòmica” per tal d’aconseguir una “societat més justa i igualitària”. I ha dit que això s’aconsegueix“obrint més centres a les zones més desafavorides”.

 

Volver a ACTUALIDAD