Actualitat

Inés Arrimadas a Puigdemont: “El somni del partit de Pujol i del 3% és tenir els seus propis jutges i la seva pròpia Hisenda”

by cscatalunya — 19 octubre 2016 @ 10:31
Comparte

La líder de l'Oposició a Catalunya demana al President que deixi de gastar “en estructures per a la independència mentre es nega a baixar els impostos a la classe mitjana i treballadora”

Barcelona, dimecres 19 d’octubre del 2016.

“El somni del partit de Pujol i del 3% és tenir els seus propis jutges i la seva pròpia Hisenda”. Així s’ha dirigit la Cap de l’Oposició i líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la sessió de control al Parlament. Arrimadas ha criticat que el Govern pretengui aprovar al ple “estructures d’Estat”, com el “CNI català” i una agència tributària catalana: “Quan parlen d’un Estat propi, el que volen dir és que volen apropiar-se de l’Estat. I quan parlen d’una hisenda pròpia, el que volen és controlar la seva, perquè estigui al servei de la independència i de la seva ideologia”.

“Es passen el dia creant estructures d’Estat i desmantellant l’Estat del benestar”, ha criticat la líder de l’Oposició, que ha reclamat una millora en el sistema de finançament autonòmic. I ha retret a Puigdemont que votés en contra de la iniciativa presentada per C’s al Debat de Política General, per reduir el tram autonòmic de l’IRPF. “Seran capaços de seguir gastant milions d’euros en les seves estructures per a la independència, mentre es neguen a baixar els impostos a la classe mitjana i treballadora catalana?”, ha preguntat al President, i ha destacat: “Els catalans paguem massa impostos i hem de mantenir massa ‘xiringuitos’ polítics”.

Per a Inés Arrimadas, si el Govern no parla de política fiscal, és perquè “no té un altre projecte més enllà de la independència”, davant del qual ha assenyalat: “Més que un full de ruta el seu és un laberint, en el qual es perden i tornen a la casella de sortida. Fins i tot la CUP ha de fer un observatori del ‘procés’”. Per això ha reclamat a l’executiu de Puigdemont que “torni a la realitat i reconegui que s’han equivocat”, i ha reivindicat “una alternativa seriosa, assenyada i que pensi en tots els catalans”.

Volver a ACTUALIDAD