Actualitat

Joan García insta a Bassa a que esculli entre “governar i lluitar contra la sinistralitat laboral o seguir amagant el cap al forat del victimisme”

by cscatalunya — 19 octubre 2016 @ 10:03
Comparte

Laura Vílchez adverteix que els nens tutelats “no necessiten més nomenaments o pactes de Govern, sinó un tutor que sigui el més semblant a un pare o a una mare”

“Ha d’escollir entre governar i lluitar contra la sinistralitat laboral o seguir amagant el cap al forat del victimisme”. Així l’hi ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Joan García, a la consellera de Treball, Assumptes Socials i Família, Dolors Bassa, en la pregunta del partit a la Generalitat sobre inspecció de treball. A més, ha criticat que el Govern hagi deixat de fer campanyes i seguiment a les empreses per “limitar-se a enviar una carta”. “Tenen la competència i les eines per lluitar contra la sinistralitat laboral però les condicions de treball segueixen sent precàries a Catalunya”, li ha retret.

Joan García ha destacat que la sinistralitat laboral a Catalunya “segueix per sobre del creixement de l’activitat i de les altes en la Seguretat Social” i ha recordat que els sindicats i els treballadors reclamen més recursos que la Generalitat podria treure dels “50 milions d’euros que volen destinar al que anomenen ‘hisenda pròpia’”. 

Per la seva banda, la diputada Laura Vílchez ha replicat a la consellera Dolors Bassa que “la Generalitat no està fent una bona feina per protegir als nens catalans”, durant una pregunta de C’s al Govern en la sessió de control del ple del Parlament. En aquest sentit, ha explicat que “els menors no necessiten més consells de savis, ni més comitès, ni més nomenaments, ni més acords de govern, ni més fotos”, com es fa des del Departament. “Necessiten que vostè els garanteixi una protecció eficaç. Si assumeix la tutela d’uns nens, protegeixi’ls”, li ha dit a Bassa.

En relació a la situació dels professionals, Laura Vílchez ha manifestat que “no tenen estabilitat laboral i canvien de centre constantment” i ha assegurat que “bastant fan” amb els pocs recursos que tenen.

Sobre la desarticulació d’una xarxa de pornografia infantil que portava actuant 13 anys i que havia captat també a nens tutelats per la Generalitat, ha lamentat les contradiccions en les versions de la consellera Bassa: “En la seva compareixença va donar informació molt poc rigorosa, va dir que hi havia 7 nens tutelats implicats i als pocs dies ja eren 13”. A més, va reconèixer que “van ser els Mossos els qui van alertar als centres”, una mostra més que el sistema de protecció “no és capaç de detectar” aquest tipus de casos. “Quines mesures reals adoptaran perquè això no torni a succeir?”, li ha preguntat a la consellera, després de recordar diversos casos d’assetjament i abús a menors a Catalunya com l’Alba, el de Castelldans o el dels Maristes.

Volver a ACTUALIDAD