Actualitat

Noemí de la Calle: “L’emergència social no és una prioritat per a la Generalitat, la falta de pressupost no ens serveix com a excusa senyora Bassa”

by cscatalunya — 21 octubre 2016 @ 11:27
Comparte

La portaveu de C’s a Afers Socials alerta que la Generalitat destina 10 vegades més diners al que anomenen ‘hisenda pròpia’ que al Fons per pal·liar els efectes de la pobresa energètica

“L’emergència social no és una prioritat per a la Generalitat, la falta de pressupostos no ens serveix com a excusa senyora Bassa”. Així s’ha dirigit la portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Afers Socials i Famílies del Parlament, Noemí de la Calle, a la consellera Dolors Bassa abans de la reunió de Taula de l’emergència social en la Generalitat. En aquest sentit, l’ha recordat que la Llei de Finances catalana permet modificar partides en període de pròrroga pressupostària pel que ha instat a Bassa a “fer-ho” per tal de millorar la situació dels ciutadans, que necessiten “més mesures socials” i menys per treure a Catalunya d’Espanya i la UE.
En declaracions als mitjans de comunicació a Plaza Sant Jaume, ha alertat que la Generalitat destina 10 vegades més diners al que anomenen ‘hisenda pròpia’ que al Fons per pal·liar els efectes de la pobresa energètica, del que només han utilitzat el 20%: “És inadmissible que es destinin 5 milions d’euros a ajudar a les persones a pagar els subministraments bàsics mentre que volen invertir 50 milions en una estructura per a la independència”.
Sobre l’informe de l’estat de compliment de les propostes aprovades al Ple d’Emergència Social del Parlament, ho ha titllat “d’engany a tots els catalans” ja que les mesures dutes a terme per la Generalitat “estan buides i no tenen dotació pressupostària ni voluntat de ser efectives”. I ha destacat que la situació de les llistes d’espera en sanitat i residències “no ha millorat des del Ple d’Emergència Social”, quelcom que també denuncien les entitats i sindicats.
En resposta a la pregunta d’un periodista sobre la manifestació en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de la querella de la Fiscalia, ha manifestat que “C’s sempre respecta les sentències judicials” i ha afegit que no li agrada “veure a càrrecs públics acusats” però tampoc “que es pensin per sobre les lleis”. “Tots som iguals davant la llei, els polítics no han de ser una excepció”, ha resolt.

 

Volver a ACTUALIDAD