Actualitat

Arrimadas: “No pot ser presidenta del Parlament algú que creu que el seu càrrec li atorga el privilegi de saltar-se les lleis democràtiques i la Justícia”

by cscatalunya — 25 octubre 2016 @ 14:03
Comparte

La cap de l’Oposició adverteix Forcadell que "com a presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), pot defensar el que cregui, però com a presidenta del Parlament ha de respectar la pluralitat democràtica"

Barcelona, dimarts 25 d’octubre del 2016. “No pot ser presidenta del Parlament algú que creu que el seu càrrec li atorga el privilegi de saltar-se les lleis democràtiques i la Justícia”. Així s’ha referit la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi admès a tràmit la querella de la Fiscalia pels delictes de prevaricació i desobediència, per permetre que la cambra catalana votés les conclusions de la comissió separatista. I li ha recordat que “tant ella com la resta de polítics han d’estar sotmesos a les lleis democràtiques com ho fan els ciutadans” i han de tenir conseqüències en cas de saltar-se-les.

En declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Parlament, Arrimadas ha alertat Forcadell que “com a presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), pot defensar el que cregui, però com a presidenta del Parlament ha de respectar la  pluralitat democràtica”.

A més, ha criticat que la Generalitat “no té cap projecte per Catalunya”, ni tan sols pels que defensen la independència, ja que “la seva única obsessió és separar-se de la resta d’Espanya en lloc de solucionar problemes”, com la baixada d’impostos a la classe mitjana  i treballadora, o la millora del sistema sanitari, entre d’altres.

Un exemple més, ha afegit, és l’endarreriment dels pressupostos de 2017. “Estan tan obsessionats en destinar els recursos a estructures d’estat que encara no han arribat a un acord amb els únics socis que poden tenir, la CUP sobre un model fiscal, d’infraestructures, d’educació o d’ocupació”,  ha afegit abans de visitar el clúster d’empreses tecnològiques, Barcelona Tech City. Davant d’aquesta situació, la líder de C’s a Catalunya ha reiterat “la necessitat d’una alternativa política, dialogant i constructiva, que vetlli pels interessos de tots el catalans”.

Acompanyada del portaveu de C’s en Empresa, Joan Garcia, Inés Arrimadas ha assenyalat que el Parlament ha aprovat diverses iniciatives de Ciutadans que aposten per “la innovació i per afavorir la creació de clústers empresarials”. A més, ha instat la Generalitat a treballar per “evitar les  deslocalitzacions d’empreses i per eliminar traves administratives”, perquè Catalunya i Barcelona “tornin a ser referents a nivell internacional”.

 

Volver a ACTUALIDAD