Actualitat

Arrimadas: “C’s és l’alternativa que vol aixecar i liderar Catalunya participant de les grans reformes d’Espanya”

by cscatalunya — 26 octubre 2016 @ 10:30
Comparte

En la presentació de l’esmorzar col·loqui, el president de C’s, Albert Rivera, afirma: “La legislatura anirà partit a partit, però en l'important hem de jugar tots en el mateix equip: Espanya”

Madrid, dimecres 26 d’octubre del 2016. La cap de l’Oposició i líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat que “C’s és l’alternativa que vol aixecar i liderar Catalunya participant de les grans reformes d’Espanya”, en l’esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, la presentació de la qual ha estat a càrrec del president de Ciutadans, Albert Rivera. “Una Espanya reformada serà la millor alternativa a un projecte separatista a Catalunya”, ha destacat, i ha alertat que els partits separatistes “han utilitzat un any sense govern per alimentar la confrontació”, als quals els ha instat a abandonar “la lluita territorial”.

Arrimadas ha reivindicat el paper “decisiu” de Ciutadans tant al Parlament com al Congrés per “tornar a tendir els ponts que s’han trencat en els últims anys”. En aquest sentit, ha destacat el paper de la seva formació com a líders de l’Oposició a Catalunya, “amb un equip de professionals i un projecte alternatiu assenyat”, i ha defensat la capacitat de C’s com el millor interlocutor amb el Govern d’Espanya.

Segons Arrimadas, l’executiu català “ha renunciat a participar de les reformes d’Espanya” i ha criticat que no treballi per l’interès del conjunt dels catalans, per la qual cosa ha apostat per “C’s com el nou centre polític reformista”. “Hi ha reivindicacions legítimes dels catalans que Ciutadans defensarà amb respecte a les lleis i lleialtat al projecte comú”, ha destacat, i ha retret al Govern d’Espanya que no hagi volgut abordar una millora del sistema de finançament o de les infraestructures com el Corredor Mediterrani, entre d’altres.

En el col·loqui, on han assistit dirigents de C’s, Inés Arrimadas ha lamentat que els propers pressupostos catalans “no siguin per aixecar Catalunya sinó per intentar separar-la d’Espanya” i ha advertit que un “Brexit no és un referent ni un model a seguir”. “Han canviat el genet, d’Artur Mas a Carles Puigdemont, però segueixen la mateixa fugida endavant”, ha afegit. I li ha retret al President que continuï “perdent el temps, els diners i les oportunitats”dels catalans en el seu full de ruta separatista, per la qual cosa li ha demanat que faci “autocrítica” i “deixi de culpar de la seva mala gestió a la resta d’Espanya”.

Per la seva banda, el president de C’s, Albert Rivera, ha defensat el “lideratge amb lleialtat al conjunt d’Espanya d’Inés Arrimadas” i ha apuntat que “Catalunya és part de la solució”. A més, s’ha mostrat partidari d’una reforma de la Carta Magna consensuada i que l’actualitzi als nous temps.

Rivera ha demanat “diàleg” al proper govern i ha afirmat que dependrà de l’actitud de cada partit “que sigui una legislatura d’oportunitats o d’enfrontaments”. En aquest sentit ha reivindicat el paper de C’s com a “eix fonamental de l’enteniment i catalitzador dels canvis que necessita Espanya”. “La legislatura anirà partit a partit, però en l’important hem de jugar tots en el mateix equip: Espanya”, ha asseverat.

El líder de C’s s’ha referit també a la protesta convocada aquesta tarda davant el Congrés i ha criticat a Podemos per“degradar la imatge del Parlament” en lloc de treballar des de l’oposició.

Volver a ACTUALIDAD