Actualitat

Carlos Carrizosa retreu a Argelaguet que culpi als periodistes de no haver entès l’últim informe del CEO

by cscatalunya — 26 octubre 2016 @ 13:24
Comparte

El diputat demana al nou director adjunt de l'Oficina Antifrau de Catalunya “lleialtat a les lleis, transparència” i “independència i neutralitat” respecte a la política

El diputat de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, ha retret al director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, que culpi als periodistes de no haver entès el seu informe de l’últim estudi publicat, com ha dit en resposta a una pregunta de C’s durant la seva compareixença en la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament. A més, li ha dit que “deliberadament va fer una nota de premsa confusa” i considera que els resultats, degudament ponderats, “mantindrien a C’s com a líders de l’Oposició a Catalunya”. “Indueixen a l’error perquè no és el mateix la intenció de vot que l’estimació de vot”, ha explicat.

Carlos Carrizosa ha lamentat que el CEO prioritzi uns temes a uns altres: “Només el 14% dels catalans estan preocupats per la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya i, no obstant això, no pregunta sobre corrupció”, la segona preocupació dels ciutadans segons el CIS.

En relació al canvi de data de la publicació del baròmetre del CEO a després del ple de la Qüestió de Confiança, ha dit que “és clarament una ajuda al president Carles Puigdemont per intentar potenciar la seva imatge de lideratge” i considera que hauria d’haver-se publicat després del Debat de Política General del Parlament.

En relació a la compareixença de Joan Xirau, designat director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Carlos Carrizosa l’ha instat a “no ser els ulls i les oïdes de la política” ja que l’oficina ha de ser un òrgan de lluita contra el frau a Catalunya, on hi ha hagut un índex de corrupció “vergonyós perquè el partit del poder és el del 3%” i té diversos procediments oberts. Per això, li ha demanat “lleialtat a les lleis, neutralitat, independència, objectivitat, interès general i transparència” i li ha preguntat si “té carnet de partit”, al que Xirau ha respost que ‘fa temps que no’.

Volver a ACTUALIDAD