Actualitat

C’s aposta per impulsar un pla de descontaminació per pal·liar els efectes del Cas ERCROS a Flix

by cscatalunya — 26 octubre 2016 @ 17:42
Comparte

Francisco Domínguez alerta que es tracta de la contaminació de sòls més greu de tota Catalunya que “no afecta tant sols als veïns de Flix si no a bona part dels catalans”

“Cal impulsar un pla de descontaminació i incorporar les observacions de la comunitat científica als criteris de l’Agència de Residus de Catalunya”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s) per Tarragona, Francisco Domínguez, després de les compareixences de l’alcalde de Flix, Marc Mur i del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost per a informar sobre la contaminació dels sòls dels terrenys d’Ercros. “És imprescindible donar solució a la situació de contaminació de sòls més greu de tota Catalunya que no afecta tant sols als veïns de Flix si no a bona part dels catalans”, ha alertat.

El diputat de Ciutadans ha evidenciat la “profunda discrepància” entre els representants del poble de Flix i els experts amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya sobre el Cas d’Ercros. I ha instat al director de l’agència a “que es tingui en consideració la opinió dels experts i sigui més rigorós amb l’acompliment del marc normatiu”, atesa la singularitat dels contaminants, que es poden considerar “altament perjudicials per a la salut humana i els ecosistemes”.

Volver a ACTUALIDAD