Actualitat

Carmen de Rivera alerta que la Justícia “està col·lapsada” a Catalunya i insta a la Generalitat a “invertir més recursos”

by cscatalunya — 27 octubre 2016 @ 10:44
Comparte

C’s lamenta que JxSí i la CUP impedeixin la compareixença del conseller Carles Mundó per explicar la saturació en l'administració de la Justícia per falta de personal

“La Justícia està col·lapsada i sobresaturada a Catalunya, la Generalitat ha d’invertir més recursos”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Carmen de Rivera, després de la compareixença del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, que ha presentat la memòria corresponent al 2015 al Parlament. En aquest sentit, ha destacat que al desembre del 2015 el propi TSJC va advertir de la necessitat de crear 53 jutjats i ha assegurat que a dia d’avui “només s’han aprovat 9”. Per això, ha instat a la conselleria de Justícia a “proveir edificis i equipaments” ja que és la seva competència.

“Els jutges a Catalunya treballen sota condicions paupèrrimes i amb una sobrecàrrega de treball molt superior a l’establerta pel Consell General del Poder Judicial”, ha denunciat la diputada de C’s. Sobre l’informe presentat, ha destacat l’altíssima taxa d’interinitat que demostren les dades, i l’exclusiu interès de la Generalitat per mantenir aquestes ràtios. A més, coincideix en reclamar “formació al personal interí” i ha criticat que la Generalitat renunciés aquest any a “500 places de funcionaris de justícia”.

En relació a les baixes per malaltia, Carmen de Rivera ha explicat que “no se supleixen fins a passats dos mesos”, quelcom “satura encara més l’administració de Justícia” ja que provoca més volum de feina als funcionaris dels jutjats, que “molts no tenen encara el material informàtic i tècnic necessari” per incorporar-se a la política de el ‘paper zero’.

Per la seva banda, la diputada María Valle ha lamentat que JxSí i la CUP hagin impedit la compareixença del conseller Carles Mundó per explicar en el Parlament el col·lapse de l’administració de la Justícia en els jutjats de Catalunya per falta de personal. A més, ha assegurat que “hi ha moltes queixes i malestar entre els funcionaris” perquè “la reducció de places ha augmentat enormement el seu volum de feina”. 

María Valle ha retret a JxSí i la CUP que també hagin votat en contra de la compareixença d’Armand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris, per informar sobre els incidents a les presons catalanes. “S’ha produït un increment d’incidents, a la finals d’agost van haver-hi 11 enfront dels 5,5 de mitjana de l’any passat”, ha manifestat. Per això, ha demanat a Calderó acabar amb aquest problema ja que “posa en risc la vida i la salut de funcionaris i interns”.

Volver a ACTUALIDAD