Actualitat

Arrimadas adverteix Puigdemont que no es pot demanar diàleg i renunciar a negociar un millor sistema de finançament per a Catalunya

by cscatalunya — 29 octubre 2016 @ 14:42
Comparte

La líder de C’s reivindica que a Catalunya “es necessita una alternativa política seriosa, assenyada i en la centralitat, i aquesta alternativa la va a liderar Ciutadans”

La líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha advertit al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no es pot “demanar diàleg i no assistir a la taula de negociació d’un millor sistema de finançament per a Catalunya”. Arrimadas ha fet aquestes declaracions durant una visita a la Fira del Vaig veure de Rubí i com a resposta al fet que Puigdemont hagi declinat asseure’s amb el Govern a negociar millores per a Catalunya. “Lamentem profundament que la Generalitat no vulgui participar en la conferència de presidents autonòmics” perquè això suposa una renúncia a defensar els interessos dels catalans. Per contra, la líder de C’s ha destacat que des de la formació taronja “si que anem a seguir defensant els interessos dels catalans. La millora del sistema de finançament autonòmic és una de les exigències que C’s ha posat al govern del PP”. ha subratllat.

Arrimadas ha assenyalat que, davant l’actual situació política catalana, -amb un Govern “que es nega a defensar els interessos dels catalans”, d’un PSC “que no se sap molt bé on està” i una Ada Colau “que va votar sí a la independència”- resulta “evident” que Catalunya “necessita una alternativa seriosa, assenyada i en la centralitat i aquesta alternativa la va a liderar C’s”. La líder de C’s ha recordat que mentre per a la formació taronja “és una prioritat atendre a les persones, la sanitat, l’educació, els serveis socials, uns altres es dediquen a gastar-se 50 i 60 milions d’euros en agències tributàries o milions d’euros en ambaixades”. I ha reiterat: “Volem que s’inverteixi en el que és important, en el que interessa a tots, a totes les famílies siguin independentistes o no”.

La líder de Ciutadans a Catalunya ha assegurat que en la legislatura que és a punt de començar amb la investidura de Rajoy, “C’s va a jugar el paper d’oposició constructiva i responsable però evidentment exigent i controladora”. Arrimadas ha vaticinat que “si es compleixen els 150 requisits que C’s va posar al PP i el PSOE compleix amb les 100 mesures que signem amb ells podem tenir una legislatura llarga i fructífera”.

En clau més local, Inés Arrimadas s’ha mostrat “preocupada” perquè s’intenta excloure de la xarxa pública a l’Hospital General de Catalunya ”sense que encara tinguem una solució millor”. A més, la líder de C’s ha criticat la política sanitària del Govern de la Generalitat perquè “la sanitat no és alguna cosa que es pugui gestionar sense model i amb improvisacions com està fent el senyor Comín”.

Volver a ACTUALIDAD