Actualitat

El grup parlamentari de C’s promou una iniciativa per facilitar la integració de les persones amb discapacitat al món laboral

by cscatalunya — 30 octubre 2016 @ 12:44
Comparte

La diputada Noemí de la Calle recorda que “el fet que moltes empreses no compleixin amb la quota de reserva a la qual estan obligades per llei impedeix que els qui tenen diversitat funcional trobin feina”

El grup parlamentari de Ciutadans (C’s) ha presentat aquesta setmana en la càmera catalana una iniciativa “per facilitar la integració de les persones amb discapacitat al món laboral”, ha anunciat la diputada de C’s, Noemí de la Calle. La diputada en el Parlament ha fet l’anunci després de la seva participació en la carrera solidària de la Jornada Esport Inclusiu, que s’ha celebrat a Cornellà. De la Calle ha participat en l’esdeveniment juntament amb els també diputats de C’s, Elisabeth València i Sergio Sanz, i amb el regidor de C’s a Cornellà, Daniel Martínez.
Noemí de la Calle ha avançat que la proposta pretén “afavorir el trànsit de les persones amb diversitat funcional des dels centres especials d’ocupació cap a llocs- de treball en empreses ordinàries”. La diputada ha destacat que per aconseguir aquest objectiu serà necessari “que es reforcin les inspeccions de treball perquè així, les empreses que estan obligades per la llei compleixin amb la seva quota de reserva”. Fins ara la inspecció únicament actua quan existeix una denúncia prèvia, però la iniciativa de C’s promou que aquest tipus de control formi part del protocol de treball diari dels inspectors. De la Calle ha denunciat que“el fet que moltes empreses no compleixin amb la quota de reserva a la qual estan obligades per llei, impedeix que moltes persones amb discapacitat trobin feina i provoca que el col·lectiu registri taxes d’atur de fins al 80%”
Entre les mesures que C’s propugna per facilitar el trànsit laboral a les persones amb discapacitats destaquen “l’elaboració d’un pla d’actuació per eliminar les barreres que impedeixen a les empreses donar compliment a la seva quota de reserva, l’engegada d’incentius per facilitar la contractació de persones amb discapacitat i la redacció d’un programa de empleabilidad específic”, ha destacat la diputada de C’s. De la Calle ha insistit en la necessitat que la iniciativa parlamentària prosperi “perquè l’ocupació és un factor essencial per a la inclusió social de les persones amb discapacitat”. D’altra banda, la diputada ha recordat que recentment el Grup Municipal de C’s a Cornellà va presentar “una moció per adaptar els parcs de la ciutat als nens amb mobilitat reduïda que va ser aprovada per unanimitat pel plenari de la ciutat”.

Volver a ACTUALIDAD