Actualitat

Susana Beltrán a Romeva: “Compleixi els seus compromisos amb Casa Àsia; menys estructures d’Estat i més Acció Exterior”

by cscatalunya — 31 octubre 2016 @ 13:04
Comparte

C’s sol·licita les compareixences del director de Casa Àsia i dels seus representants de la Generalitat, després del desnonament de la seu d'aquesta institució a Barcelona per falta de finançament públic

“Compleixi amb els seus compromisos polítics i financers amb Casa Àsia; menys estructures d’Estat i més Acció Exterior”. Així l’hi ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) en Acció Exterior, Susana Beltrán, al conseller Raül Romeva, després de presentar al Parlament una Proposta de Resolució sobre el desnonament de la seu de Casa Àsia a Barcelona a causa dels incompliments polítics i financers de la Generalitat. En aquest sentit, ha instat al conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència a complir amb el que es va acordar en la creació del consorci el 2001 ja que “els seus incompliments financers afecten la imatge internacional d’Espanya i per tant, també,  la de Catalunya”.

Susana Beltrán ha recordat que Casa Àsia “és impulsora de les relacions exteriors del conjunt d’Espanya amb els països asiàtics”. Per això, considera “fonamental” que la Generalitat “actuï amb transparència i lleialtat institucional” en els seus compromisos polítics i financers amb aquesta institució. I ha destacat la necessitat que la conselleria de Romeva es coordini “amb el Govern d’Espanya i amb la resta d’administracions públiques”, inclosos els Ajuntaments de Madrid i Barcelona, que també formen part del consorci Casa Àsia. “Per a una vegada que acorden treballar junts, la millor imatge internacional que es pot donar és ser exemple de cooperació i bon enteniment”, ha afegit.
La portaveu de C’s en Acció Exterior ha explicat que el seu partit també ha sol·licitat les compareixences del director de Casa Àsia i dels seus representants de la Generalitat de Catalunya en aquest consorci per “explicar les activitats relacionades amb Àsia, i en particular, amb Casa Àsia en el marc del Pla Estratègic d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea 2015-2018 aprovat per la Generalitat”.

Volver a ACTUALIDAD