Actualitat

C’s aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat millorar les condicions laborals dels treballadors dels equipaments culturals

by cscatalunya — 2 novembre 2016 @ 17:02
Comparte

C’s insta a la Generalitat a elaborar un protocol d’actuació per a la diversitat cultural amb l’objectiu que la projecció internacional de la cultura catalana “es desenvolupi al seu màxim nivell”

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió de Cultura del Parlament, Sonia Sierra, ha destacat la necessitat de “millorar les condicions laborals dels treballadors dels equipaments culturals” en el debat d’una Proposta de Resolució de C’s sobre aquest tema, aprovada per unanimitat. A més, ha explicat que “és un sector que no està ben regulat” i que de les bones pràctiques d’aquestes persones “depèn també l’èxit de la cultura catalana”, quelcom fonamental “pel teixit empresarial, el nostre patrimoni i per atreure un turisme de qualitat”, entre d’altres qüestions.

En relació a la Proposta de Resolució de C’s sobre el respecte a les tres llengües oficials a propòsit del manifest del Grup Koiné, Sierra ha criticat que al text es parli del castellà com llengua de ‘dominació’ i de les persones que venen de la resta d’Espanya com ‘instrument colonitzador’. Per això, ha defensat que “totes les llengües i els seus parlants han de ser respectats”. A més, ha recordat que “el 51% dels catalans tenen com a llengua materna l’espanyol” i que a la segona meitat del segle XVI la majoria de llibres publicats a Catalunya “estaven en castellà i després en llatí i en català”.

“No s’entén que alguns partits reivindiquin una escola amb el català com a única llengua vehicular i diguin que a Catalunya hi ha un sistema plurilingüe”, ha criticat al debat d’una iniciativa del partit sobre ensenyament en català, castellà i anglès.

Per part seva, la diputada Susana Beltrán ha instat a la Generalitat a “elaborar un protocol d’actuació per a la diversitat cultural” en el debat d’una Proposta de Resolució de C’s en aquest sentit. I ha assegurat que “cal un diàleg constructiu” entre el Govern d’Espanya i la Generalitat per tal que la projecció internacional de la cultura catalana “sigui en benefici de tots els ciutadans i es pugui desenvolupar al màxim nivell”. I ha lamentat que el grup parlamentari de JxSí hagi votat en contra perquè “així no es pot dialogar ni construir”.

Volver a ACTUALIDAD