Actualitat

Marina Bravo: “El Govern ha de garantir les millors condicions per a l’Administració i per a la butxaca dels catalans en les concessions de servei d’autobús”

by cscatalunya — 2 novembre 2016 @ 14:23
Comparte

La portaveu de C’s en Territori critica que pràcticament la totalitat dels contractes “s’han prorrogat des de fa dècades” i demana “complir les recomanacions europees” per garantir el millor ús dels recursos públics

“El Govern ha de garantir les millors condicions per a l’Administració i per a la butxaca dels catalans en les concessions del servei d’autobús”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de Territori del Parlament, Marina Barvo, després de la compareixença del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, sobre les polítiques dels serveis de transport a petició de C’s. I considera que la Generalitat ha de “millorar les pràctiques d’adjudicació” per garantir que els recursos no acaben engrossint de forma desproporcionada els comptes de beneficis de les empreses. Per això, ha instat al Govern a vetllar perquè les subvencions de l’administració “repercuteixin directament en benefici dels ciutadans”.

En la comissió de Territori del Parlament, ha recordat que la majoria dels contractes en vigor “es van adjudicar fa dècades sense processos de licitació equitatius” i ha criticat que el 2013 “es van prorrogar per 25 anys més”. A més, ha afegit que altres Comunitats Autònomes també van prorrogar les concessions, “però cap amb períodes tan llargs com Catalunya”. “Com és possible que hi hagi hagut tan poques licitacions quan s’han posat en servei més de 30 noves línies de bus exprés?”, s’ha preguntat abans d’anunciar que sol·licitarà una nova compareixença per aclarir les qüestions que avui no han quedat resoltes després de la compareixença de Ricard Font.

Volver a ACTUALIDAD