Actualitat

Ciutadans (C’s) sol·licita que el dia de Sant Jordi sigui declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO

by cscatalunya — 3 novembre 2016 @ 13:10
Comparte

Inés Arrimadas alerta que "ahir en el Parlament Convergència, ERC, Podem i la CUP van votar en contra de la mateixa iniciativa”

Madrid, dijous 3 de novembre del 2016. Ciutadans (C’s) ha registrat aquest matí al Congrés dels Diputats una iniciativa per sol·licitar que el dia de Sant Jordi pugui ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

El registre ho han realitzat la presidenta de la Comissió de Cultura, Marta Rivera, el portaveu del GPC’s en la mateixa, Felix Álvarez, que han estat acompanyats per la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha declarat que ahir mateix en el Parlament “Convergència, ERC, Podem i la CUP van votar, sorprenentment, en contra de la mateixa iniciativa”, alhora que ha assegurat que des de C’s continuaran “treballant perquè el Govern de la Generalitat deixi de costat els seus prejudicis ideològics i confrontacions i se centri en obrir més Catalunya al món”.

Arrimadas ha explicat que hi ha moltes ciutats per tot el món que celebren el Dia del Llibre, però “en cap d’elles se celebra una festa cívica com Sant Jordi i la seva tradició de regalar llibres i roses. És un exemple també d’impuls al sector cultural i als creadors”. “Ho proposarem també a l’Ajuntament de Barcelona perquè insti a la Generalitat a iniciar els tràmits, perquè és ella qui ha de demanar al Ministeri de Cultura aquesta sol·licitud”, ha ressenyat la dirigent de la formació taronja.

Per la seva banda, Marta Rivera ha assenyalat que “com a escriptora he tingut la sort i l’oportunitat de viure Sant Jordi a Barcelona, i puc assegurar que és la festa més bonica que es pot imaginar entorn del llibre”.

Sobre el desafiament sobiranista del Govern català, Inés Arrimadas ha lamentat que Puigdemont s’hagi negat a participar en la conferència de presidents autonòmics, i ha manifestat que “és deixar a l’estacada a set milions i mig de catalans que volem que el president de la Generalitat participi en la millora del sistema de finançament, en el pla d’infraestructures i en la reforma constitucional”, i ha assegurat que “si ells no ho fan, Ciutadans estarà des del Parlament i des del Congrés lluitant pels interessos de tots els catalans”.

En relació a l’anunci d’aquesta tarda per part de Mariano Rajoy dels membres que formaran part del seu Govern, Arrimadas ha declarat que C’s està en l’oposició, i ha deixat clar que “el nostre treball és negociar mesures, i estem desitjant que el govern comenci a caminar. Els qui formin part del Govern, hauran de complir les exigències de C’s si volen tenir estabilitat i suport parlamentari”, i ha assegurat que desconeix “qui seran els ministres, però, siguin els qui siguin, hauran de complir amb les exigències de C’s”.

Volver a ACTUALIDAD