Actualitat

C’s aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat incloure els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides en totes les polítiques de la Generalitat

by cscatalunya — 3 novembre 2016 @ 14:52
Comparte

Susana Beltrán destaca alguns compromisos com “posar fi a la pobresa, garantir una educació inclusiva i la igualtat de gènere o promoure el creixement econòmic”

La portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Acció Exterior, Susana Beltrán, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la Proposta de Resolució del partit per “incloure els 17 objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides en totes les polítiques de la Generalitat”. I ha enumerat alguns d’ells: “posar fi a la pobresa, aconseguir la igualtat de gènere, garantir una educació inclusiva o promoure el creixement econòmic”, entre d’altres.

Sobre el pla d’acció de l’Agenda que tots els Estats membres han d’implementar en els propers 15 anys, Susana Beltrán ha explicat que Espanya requerirà “la implicació i col·laboració de les Comunitats Autònomes, de les institucions i de la societat civil” per culminar amb èxit el seu compromís internacional. Per això, ha destacat que la Generalitat “haurà d’informar al Parlament de com preveu implementar-la” i ha advertit que haurà de col·laborar amb tots els actors necessaris per posar-la en pràctica, quelcom suposa “coordinar-se amb el Govern d’Espanya i amb les entitats locals”.

En relació a la Proposta de Resolució conjunta de tots els grups parlamentaris per a la creació d’un centre d’estudi i d’avaluació sobre els impactes de les empreses catalanes amb inversions a l’estranger i el seu respecte amb els drets humans, ha dit que “és fruit del treball realitzat per les entitats de la societat civil” i el consens entre tots els partits. “A C’s desitgem que els investigadors treguin profit a aquest centre en benefici de la societat en el seu conjunt”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD