Actualitat

C’s veu insuficient i enganyosa la proposta del Govern per a la Renda Garantida de Ciutadania

by cscatalunya — 4 novembre 2016 @ 13:04
Comparte

La portaveu de C’s a la ponència, Noemí de la Calle, assegura que els mil euros per família anunciats per la consellera Bassa demostren que “aquest Govern no sap quadrar els comptes”

Barcelona, divendres 4 de novembre del 2016.

La portaveu de C’s en la ponència de la llei de Renda Garantida de Ciutadania, Noemí de la Calle, ha qualificat “d’insuficient, enganyosa i discriminatòria” la proposta econòmica del Govern, anunciada avui.

“Els mil euros d’ajuda per a un aparella amb un fill que ha anunciat la consellera Bassa no són reals”, ha afirmat i ha argumentat que “mentre explica a la premsa que donarà 100 euros al mes per fill a càrrec”, a la ponència “rebaixen” la seva proposta a 100 euros a l’any. “És a dir, són només 8 euros mensuals per nen, el que demostra que aquest Govern no sap quadrar els comptes”, ha conclòs en declaracions després de la reunió de la ponència.

Per a De la Calle, els criteris que pretén aplicar Bassa “fomenten la desigualtat”, ja que “només podran complementar el seu sou les persones que accedeixin a una ocupació molt precària en un futur”. En canvi, ha afegit, “quedaran fora els que ja es troben en aquesta situació i veuen que el seu salari no els permet subsistir”.

Per tot això, considera que “l’anunci del Govern no s’acosta ni a la proposta de C’s ni a l’acord aconseguit per tota oposició”. I ha defensat: “En època de crisi, quan no s’és capaç de generar l’ocupació suficient, cal donar una solució a les persones en situació vulnerable”.

Volver a ACTUALIDAD