Actualitat

De Páramo a Romeva: “Com vol combatre la corrupció si com a conseller de Transparència no és transparent i vota en contra de les mesures de C’s contra aquesta xacra”

by cscatalunya — 9 novembre 2016 @ 16:02
Comparte

El diputat de C’s li diu que “ha de ser difícil ser conseller de Transparència asseient-se al costat de Convergència i governant amb ells” mentre li mostra una llista de casos de corrupció que arriba al terra

“Com vol combatre la corrupció si com a conseller de Transparència no és transparent i vota en contra de les mesures de C’s contra aquesta xacra”. Així l’hi ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, al conseller de la Transparència, Raúl Romeva, al debat d’una interpel·lació del partit en aquest sentit. I l’ha preguntat si està d’acord amb “protegir als treballadors públics que denuncien casos de corrupció, amb despolititzar la Justícia i amb acabar amb els aforaments”, quelcom al que no només no ha contestat sinó que “va votar en contra i es va abstenir” a proposta de C’s al Parlament.

Després de mostrar-li una llista de casos de corrupció a Espanya que arriba fins al terra, l’ha dit que “ha de ser difícil ser conseller de la Transparència asseient-se al costat de Convergència” i ha nomenat alguns exemples: “El Cas ITV, el Cas Treball o Banca Catalana”, entre d’altres. “Per molt que canviïn de sigles i colors mai podran canviar tot el que han fet amb els diners de tots els catalans”, els ha dit als membres de CDC. A més, els ha recordat que “la corrupció és el segon problema dels espanyols”, segons el CIS i no el CEO, “que no ho pregunta”, i els ha advertit que és una xacra que suposa un perjudici econòmic i que desprestigia les institucions i la política.

Fernando de Páramo ha lamentat que des que Romeva s’ha tornat independentista “no ha proposat cap mesura contra la corrupció” ni tan sols des que és conseller de Transparència i l’ha recordat que “com a eurodiputat sí ho feia, però ara des que governa amb CDC no”. 

Sobre la labor de Romeva com a conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, li ha advertit que si fos a parlar de cóm incentivar el consum, el turisme i les empreses de Catalunya, li rebrien un altre tipus de partits com els moderats o els que governen: “Ara es reuneix amb el Tea Party, la ultradreta més conservadora i rància dels Estats Units”. Així mateix, ha destacat també que “l’ambaixada de Finlàndia ha hagut d’enviar notes de premsa desmentint que li han convidat a reunir-se”. Per això, ho ha instat a “no posar més en ridícul els catalans” perquè va en representació de tots.

Volver a ACTUALIDAD