Actualitat

Sonia Sierra: “JxSí prefereix invertir els diners de tots els catalans en els alts càrrecs del Govern que en llibres de text gratis a Catalunya”

by cscatalunya — 9 novembre 2016 @ 18:40
Comparte

La portaveu d’Ensenyament destaca que “altres Comunitats Autònomes ja utilitzen un sistema de préstec de llibres de text”, com també ha proposat C’s a diversos ajuntaments

“JxSí prefereix invertir els diners de tots els catalans en els alts càrrecs del Govern que en llibres de text gratis a Catalunya”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) d’Ensenyament, Sonia Sierra, durant el debat de la Proposició de Llei del seu partit sobre l’accés als llibres de text per mitjà d’un sistema de préstec, a la que JxSí hi ha presentat una esmena a la totalitat. I ha recordat que “Catalunya té el president i els consellers més ben pagats d’Espanya, en detriment de l’accés gratuït a l’educació i a d’altres serveis socials”.

Durant el ple del Parlament, Sierra ha lamentat que moltes famílies a Catalunya hagin de fer, cada curs, “un gran esforç per pagar el material escolar”. En aquest sentit, ha destacat que cada cop més famílies organitzen i gestionen “un fons de préstec per abaratir els costos de la tornada a l’escola” i ha afegit que informes com el de PISA o el de Save the Children alerten que la situació econòmica de les famílies afecta al resultat escolar dels alumnes. Per això, ha defensat que aquesta iniciativa de C’s, que ja és una realitat en altres Comunitats Autònomes, “és una proposta justa perquè avança en la igualtat d’oportunitats”.

Mentre que ha presentat davant l’hemicicle una simulació del cost que suposaria implantar aquesta mesura ha explicat que “garantir la gratuïtat dels llibres de text al 80% dels alumnes catalans en quatre anys suposaria una despesa de 40 milions”, el que serien “10 milions menys de les inversions en centres sanitaris que promet Toni Comín cada cop que visita un poble”.

Volver a ACTUALIDAD