Actualitat

Roldán a Bassa: “Faci els deures i exerceixi les seves competències en ocupació, per acabar amb l’atur juvenil i la precarietat”

by cscatalunya — 10 novembre 2016 @ 11:06
Comparte

La diputada de C’s retreu al Govern que “es conformi” amb les dades de l'atur juvenil i li adverteix que “darrere dels números hi ha una ‘generació perduda’ marcada per la crisi i per la falta d'expectatives”

Barcelona, dijous 10 de novembre del 2016. “Faci els deures i exerceixi les seves competències en ocupació, per acabar amb l’atur juvenil i la precarietat”. Així s’ha dirigit la diputada de Ciutadans (C’s), Lorena Roldán, a la consellera d’Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, a qui li ha retret que “sempre tingui dues excuses: o ho fan tot molt bé i tenen mil projectes que iniciaran no sabem quan, o la culpa la tenen els altres”. “Només parla d’Espanya per criticar, però li recordo, senyora Bassa, que Catalunya també és Espanya”, ha afegit.

Segons l’última Enquesta de Població Activa (EPA), “un terç dels joves catalans de 16 a 24 anys no aconsegueix trobar feina” i, encara que les dades són “una mica millors” a Catalunya que a la resta d’Espanya, “segueixen sent les pitjors d’Europa”, ha apuntat Roldán en una interpel·lació en el Ple del Parlament. En aquest sentit, ha criticat que el Govern “es conformi amb aquestes dades” i li ha advertit que “darrere dels números hi ha una ‘generació perduda’ marcada per la crisi, la falta d’expectatives, la falta d’oportunitats, el fracàs escolar i la precarietat laboral”, fins i tot dels joves que ja treballen perquè tenen “contractes ‘escombraria’ i temporals”.

“Deixin de lamentar-se per les competències que no tenen i ocupin-se de les que sí tenen, que en són moltes,”en matèria de formació, competitivitat i emprenedoria, ha manifestat. I els ha instat a fer “polítiques d’ocupació actives de feina, a treure més partit dels fons de la Garantia Juvenil i a explorar altres recursos” com l’auto-ocupació, la promoció de les startups, potenciar la FP dual i negociar millores amb el govern d’Espanya, entre d’altres.

Volver a ACTUALIDAD