Actualitat

Carrizosa adverteix que incloure partides inconstitucionals als pressupostos tindrà conseqüències a la butxaca dels catalans

by cscatalunya — 11 novembre 2016 @ 13:36
Comparte

El portaveu de C’s en el Parlament alerta que “enlloc d'augmentar la pressió fiscal a la classe mitjana, el que hauria de fer l'Administració és estrènyer-se el cinturó i suprimir duplicitats”

Barcelona, divendres 11 de novembre de 2016.

“Incloure partides inconstitucionals als pressupostos tindrà conseqüències a la butxaca dels catalans”. Així ho ha advertit el portaveu de Ciutadans (C’s) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, davant l’anunci de l’executiu català d’incloure ‘partides explícites i no explícites’ per al seu projecte separatista. I ha anunciat que, en aquest cas, C’s presentarà una esmena a la totalitat i un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries: “I si se suspenen els comptes de 2017 el Govern no podrà atendre les necessitats socials dels catalans, com la dependència, la sanitat i l’educació”, ha assenyalat en roda de premsa en el Parlament.

Per al portaveu de Ciutadans, els comptes haurien de “racionalitzar” la despesa, “suprimint les duplicitats administratives” i els ‘xiringuitos’ polítics. “La Generalitat pretén que 250.000 catalans de classe mitjana es quedin sense la reducció extra pel seu habitatge en l’IRPF, mentre que l’administració no s’estreny el cinturó i redueix la despesa”, ha lamentat.

A més, Carrizosa ha criticat “les negociacions opaques i gens transparents” entre Junts pel Sí i la CUP i ha recordat que Convergència segueix sense presentar els pressupostos a temps, ja que aquest any, com els anteriors des que governen, tampoc podran entrar en vigor l’1 de gener. “Volem saber quins peatges ha pagat el Govern als seus socis anticapitalistes per aconseguir el seu suport”, ha destacat. I ha advertit, en relació a l’impost sobre les grans fortunes per gravar habitatges i embarcacions de luxe que són propietat d’una societat, que “el millor assessor fiscal del Govern és Bildu, per via de la CUP”.

Així mateix ha destacat que la seva formació està negociant amb el Govern d’Espanya perquè els Pressupostos Generals de l’Estat contemplin ingressos provinents de la lluita contra el frau, entre d’altres mesures, i ha instat  la Generalitat a seguir-ne l’exemple.

Volver a ACTUALIDAD