Actualitat

De Páramo al director de TV3: “Mentre segueixi sense reconèixer que hi ha algú que despenja el telèfon polític a TV3, no podrem donar-li la volta a 20 anys de baixada d’audiències”

by cscatalunya — 11 novembre 2016 @ 13:44
Comparte

De Páramo adverteix a Peral: “Vostè em recorda al govern de Puigdemont, posant el pressupost com a excusa quan és la televisió pública amb més pressupost d'Espanya"

Barcelona, divendres 11 de novembre del 2016. “Mentre segueixi sense reconèixer que hi ha algú que despenja el telèfon polític a TV3, no podrem donar-li la volta a 20 anys de baixada d’audiències”. Així s’ha dirigit el portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Fernando de Páramo, al director de TV3, Jaume Peral, després d’haver comparegut en el Parlament per explicar el seu projecte previst per a la televisió de Catalunya. I li ha retret que “posi com a excusa” els pocs recursos dels quals disposa per justificar “la tendència a la baixa” de les audiències.

“Vostè em recorda al govern de Puigdemont, posant el pressupost com a excusa quan és la televisió pública amb més pressupost d’Espanya”, li ha dit a Peral.

En referència als ‘errors aïllats’ als quals s’ha referit el director de TV3, De Páramo ha criticat que consideri com a tal el fet “d’eliminar la paraula Espanya en uns dibuixos animats o una conversa sobre el bilingüisme” que es va mantenir amb el periodista Pedro J. Ramírez al programa ‘Fora de sèrie’. “Els mitjans públics han de representar a tots els catalans”, li ha advertit, per la qual cosa “dir que això és un ‘error aïllat’ és una irresponsabilitat”.

Fernando de Páramo i el diputat Carlos Carrizosa, han criticat “les polèmiques enquestes que realitza Catalunya Ràdio a les seves xarxes socials”, l’última preguntant als seus oients quin nom posarien a la colla castellera que va actuar el 12 d’octubre amb motiu del Dia de la Hispanitat i comparant-los amb ‘quillitos’. Després de la compareixença del director de l’emissora pública, Saül Gordillo, De Páramo ha demanat reflexionar: “Totes les crítiques vénen de l’oposició i no del Govern, però si són uns mitjans públics les crítiques haurien de venir de tots els grups”.

 

I per acabar, Sonia Serra ha alertat que TV3 “no està garantint en els seus continguts la igualtat entre homes i dones”, referint-se al programa ‘Fora de sèrie’, perquè “en els sis programes que ja s’han emès s’ha entrevistat a onze homes i només una dona “, tot i que el seu llibre d’estil assegura complir “amb la presència equilibrada dels dos sexes en els continguts que emet “.

Volver a ACTUALIDAD