Actualitat

Arrimadas i Mejías demanen que el ple municipal de Barcelona recolzi la declaració de Sant Jordi com a patrimoni cultural

by cscatalunya — 12 novembre 2016 @ 17:07
Comparte

La líder de C’s defensa que “els pressupostos han d'estar fets per ajudar als 7,5 milions de catalans i no per acontentar a la CUP”

La líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, i la Presidenta del Grup Municipal de C’s a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, han anunciat que la formació taronja presentarà en el proper ple municipal de Barcelona del dia 25 de novembre una declaració institucional perquè la festivitat de Sant Jordi “sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en el marc de la UNESCO”. La iniciativa ha va ser presentada amb anterioritat en el Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.

“Sant Jordi és una festa cívica i de convivència, en la qual tothom se sent convidat a participar i un dia de referència en l’àmbit literari mundial. Per això esperem que les institucions catalanes i espanyoles i també l’Ajuntament de Barcelona sumin esforços per impulsar la iniciativa i que sigui tinguda en compte per la UNESCO”, ha assenyalat Mejías. Arrimadas ha indicat que “la millor manera de la qual pot celebrar-se al món un dia del llibre és com es fa a Catalunya: regalant llibres i regalant roses”.

La líder de C’s ha demanat que la iniciativa de Sant Jordi segueixi el mateix procés de la Patum de Berga o els ‘castells’, quan van ser declarats patrimoni cultural per la UNESCO, i “uneixi i sumi esforços de les diferents institucions”. També ha assegurat que li va “sorprendre molt” que JxS, CSQP i CUP votessin en contra de la proposta en el Parlament.

Arrimadas ha recordat que la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat “ha incrementat moltíssim l’interès per la Patum i pels ‘castells’ i volem el mateix per a Sant Jordi: que la celebració sigui reconeguda a nivell internacional”. La líder de l’oposició en el Parlament s’ha mostrat convençuda que, amb el reconeixement mundial de la festivitat de Sant Jordi, “Catalunya i Barcelona donarien un salt qualitatiu com a centre cultural i del llibre. Estic segura que molts autors en l’àmbit internacional voldran venir a Barcelona a presentar les seves obres”. I ha subratllat: “Mentre uns altres volen internacionalitzar un ‘procés’, nosaltres volem internacionalitzar les festes i la cultura catalanes”.

D’altra banda, Arrimadas la lamentat haver-se assabentat de la proposta de pressupostos de la Generalitat que han pactat JxS i la CUP per filtracions a la premsa i no perquè el Govern l’hi hagi comunicat. “Encara no hem vist res”, ha precisat. No obstant això, i sobre la base del publicat per la premsa, Inés Arrimadas ha defensat que “els pressupostos han d’estar fets per ajudar als 7,5 milions de catalans, no per acontentar a la CUP”. La líder de C’s ha avançat que si, després d’analitzar en profunditat la proposta, es constata que “es pugen una altra vegada els impostos a la classe mitjana i treballadora -que ja paga suficients- i si se segueix desmantellant l’estat del benestar però se segueixen destinant milions d’euros a crear un nou estat i més xiringuitos polítics, no donarem suport als pressupostos”.

Volver a ACTUALIDAD