Actualitat

Sonia Sierra a Ruiz: “Formi els docents i faci un protocol que sigui efectiu perquè casos d’abusos a menors no tornin a succeir a Catalunya”

by cscatalunya — 15 novembre 2016 @ 18:18
Comparte

La diputada retreu a la consellera d’Ensenyament que JxSí i els seus socis de la CUP “van votar en contra de la proposta de C’s per la gratuïtat dels llibres de text a Catalunya”

“Formi els docents i faci un protocol que sigui efectiu per a que casos d’abusos a menors no tornin a succeir a Catalunya”. Així li ha retret la portaveu de Ciutadans (C’s) d’Educació, Sonia Sierra, a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, després de la seva compareixença al Parlament sobre l’aplicació del protocol contra els abusos sexuals a menors. “És fonamental detectar els casos a temps però la Generalitat ha arribat tard perquè fins ara no s’ha adonat de que els protocols no funcionaven”, ha alertat.

Sobre els casos d’abusos sexuals a l’Escola Joan Abelló, la diputada de C’s ha retret a la consellera que no s’hagi reunit amb els pares i mares dels alumnes malgrat les seves peticions: “És una manca de sensibilitat i empatia envers les famílies angoixades que estan patint molt”. I ha criticat que una  persona que va estar a la presó per abusos a menors “pugui aconseguir una plaça com a mestre” i que la Generalitat “no va informar a les famílies  un cop coneguts els seus antecedents”.

En relació a la compareixença de la consellera Ruiz sobre l’inici del curs escolar a la comissió d’Ensenyament, ha recordat que JxSí i els seus socis de la CUP “van votar en contra de la Proposició de Llei de C’s per la gratuïtat dels llibres de text a Catalunya”, quelcom que és una realitat en altres Comunitats Autònomes i “garanteix la igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, Sonia Sierra ha criticat que JxSí es van mostrar més preocupats per les editorials catalanes que per les famílies amb fills en edat escolar al debat de la iniciativa taronja.

D’altra banda, ha instat la Generalitat a “treballar per una escola inclusiva, trilingüe i de qualitat”, després de llegir fragments de diversos informes, que asseguren que “Catalunya obté els pitjors resultats d’alumnes immigrants de tota Espanya” i alerten que alumnes amb trastorn d’autisme “no poden quedar-se a menjar a l’escola per falta de personal”,  com ha denunciat C’s en una Proposta de Resolució que es va aprovar.

Volver a ACTUALIDAD