Actualitat

De Páramo al Secretari de Comunicació: “Sigui valent amb les subvencions públiques i expliqui amb transparència on van els diners de tots els catalans”

by cscatalunya — 16 novembre 2016 @ 14:33
Comparte

Sonia Sierra alerta que s’està fent un ús partidista dels perfils oficials de la Generalitat a les xarxes socials quan haurien de ser “estrictament institucionals”

“Sigui valent amb les subvencions públiques i expliqui amb transparència on van a parar els diners de tots els catalans”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, al secretari de Comunicació de la Generalitat, Miquel Gamisans, després de la seva compareixença al Parlament sobre el programa d’acció de Govern. I li ha retret que la dependència dels mitjans a les subvencions “fa que es perverteixi el sistema i la seva imparcialitat”.

Sobre la publicitat institucional, ha alertat que “les quantitats destinades són desproporcionades” i ha lamentat que els continguts no van dirigits a tots els ciutadans. Així mateix, ha criticat que “no existeix un registre dels mitjans als que la Generalitat està subscrita” ni hi ha un historial de contractes i subvencions. Per això, l’ha instat a “ser transparent i donar explicacions a tots els catalans”, encara que sigui independentista i hagi treballat a Òmnium Cultural.

En relació a les subvencions directes, De Páramo ha assegurat que és impossible conèixer “quants diners rep cada mitjà de comunicació” ja que es fan de manera fragmentada segons el tipus de mitjà, les quantitats i la seva distribució.

Per la seva banda, la diputada de C’s, Sonia Sierra, ha alertat que als perfils oficials de la Generalitat a les xarxes socials “s’està fent un ús partidista quan hauria de ser estrictament institucional”, al debat d’una Proposta de Resolució del partit en aquest sentit, que s’ha aprovat per unanimitat. Després d’esmentar diversos exemples de consellers que han fet tuits promocionant actes d’entitats privades i dels seus partits des dels seus respectius comptes oficials amb el logotip del Govern, ha criticat  aquesta pràctica d’utilitzar les xarxes socials “amb clares finalitats partidistes” i creu que “contravé diametralment el perfil estrictament institucional” que han de tenir els canals de comunicació dels diferents departaments a les xarxes socials.

En la comissió d’Afers Institucionals del Parlament, ha instat el Govern de la Generalitat a “fer un ús estrictament institucional de tots els seus perfils oficials a les xarxes socials” i a “no reflectir en cap moment l’activitat privada o partidista dels consellers”. I considera que cal posar a disposició de tots els grups parlamentaris “el llibre o manual d’estil dels perfils oficials del Govern i dels departaments a totes les xarxes socials”.

Volver a ACTUALIDAD