Actualitat

C’s insta la Generalitat a ser transparent i a fer públics els acords de col·laboració a l’exterior perquè el Parlament pugui exercir la seva funció de control

by cscatalunya — 17 novembre 2016 @ 16:02
Comparte

Susana Beltrán veu necessari enfortir un “diàleg constructiu” entre el Govern i el Ministeri d’Afers Exterior també en matèria d’acords a l’estranger

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Acció Exterior, Susana Beltrán, ha instat la Generalitat a “ser transparent amb els acords de col·laboració a l’exterior perquè el Parlament pugui exercir la seva funció d’impuls i control”, des del moment en que es presenta la proposta. A més, ha afegit que “no té sentit” que les propostes de lleis de Brussel·les arribin de forma automàtica als grups parlamentaris i, en canvi, “quan es tracta d’iniciatives que fa la Generalitat s’han de demanar una per una”.

Susana Beltrán ha explicat que es tracta d’una proposta que pretenia “agilitzar el procés de consulta i transparència” i ha assegurat que, a partir d’ara, “C’s demanarà les propostes i els acords a l’exterior conclosos, un per un, a mida que el Govern els anunciï”. Cal tenir en compte, pel que fa a aquests acords, que generen despeses financeres a les arques públiques i, amés, “no sempre s’entenen els beneficis per a la ciutadania”.

Pel que fa aquest acords, ha manifestat que “ara només tenim un diàleg sovint destructiu entre el Govern i el Ministeri d’Afers Exteriors” i, en canvi, “C’s vol que sigui constructiu i que incorpori el Parlament”. Així mateix, la diputada ha recordat que aquest paper més actiu del Parlament ja està previst en la llei d’acció exterior catalana però ha dit que “sembla que JxSí tingui més interès en aplicar els articles suspesos pel TC”.

Volver a ACTUALIDAD