Actualitat

Matías Alonso: “És urgent que la Generalitat elabori un programa de conscienciació per reduir els accidents de trànsit”

by cscatalunya — 19 novembre 2016 @ 15:32
Comparte

El portaveu de C’s en seguretat viària proposa mesures específiques per evitar les distraccions al volant, que són la principal causa d'accidentalitat

Barcelona, dissabte 19 de novembre del 2016. “És urgent que la Generalitat elabori un programa de conscienciació per reduir els accidents de trànsit a Catalunya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) en seguretat viària, Matías Alonso, després que el seu partit hagi registrat al Parlament diverses Propostes de Resolució* en aquest sentit. I ha destacat la necessitat que tant conductors i vianants siguin conscients del perill “d’infringir les normes de circulació, de l’ús de telèfons mòbils i altres elements de distracció”, així com del risc de conduir sota els efectes d’estupefaents o alcohol.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les víctimes d’accident de trànsit, ha apostat per “augmentar la presència d’unitats policials de trànsit als trams més perillosos i reforçar i millorar la seva senyalització”. A més, ha instat el Govern d’Espanya a estudiar mesures fiscals urgents per “incentivar la compra de vehicles que disposin de l’última tecnologia en seguretat activa i passiva”.

En altres Propostes de Resolució, C’s ha proposat destinar el 100% de la recaptació de les multes i infraccions a “implementar mesures per millorar la seguretat viària, la prevenció d’accidents i l’ajuda a les víctimes”. I, entre d’altres mesures, ha demanat a la Generalitat “elaborar un estudi sobre l’efectivitat de tots els sistemes de retenció infantil” i realitzar campanyes de conscienciació i informatives per al seu correcte ús.

Volver a ACTUALIDAD