Actualitat

Inés Arrimadas: “La posada en marxa de les 150 exigències de C’s per reformar Espanya és la millor solució al separatisme”

by cscatalunya — 21 novembre 2016 @ 10:26
Comparte

Arrimadas aposta, a RNE, per uns Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017 que “retallin el greix de l'Administració i enforteixin el múscul de la sanitat i l'educació”

Madrid, dilluns 21 de novembre del 2016. “La posada en marxa de les 150 exigències de Ciutadans per reformar Espanya és la millor solució al separatisme”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya i membre de l’Executiva Nacional del partit, Inés Arrimadas, en una entrevista a ‘Las Mañanas’ de RNE, on ha assegurat que la millor solució per “frenar” aquells que volen treure a Catalunya d’Espanya i de la Unió Europea és impulsar reformes com “millorar el sistema de finançament de les Comunitats Autònomes, despolititzar la Justícia o eliminar ‘xiringuitos’ polítics i duplicitats administratives”, entre d’altres.

Arrimadas ha assenyalat que “molts dels problemes que hi ha a Catalunya són els mateixos que hi ha a la resta d’Espanya”, per la qual cosa ha destacat la necessitat “d’obrir espais de conversa” entre el govern d’Espanya i la Generalitat. En aquest sentit, ha criticat que Puigdemont “bloquegi el diàleg” no assistint a la conferència de presidents autonòmics per debatre el model de finançament per a Catalunya i ha advertit que “això és una mostra més que el govern de la Generalitat no té voluntat de parlar”. Davant d’això, ha manifestat que Ciutadans és “la millor alternativa política per liderar Catalunya” i ha reiterat que és el partit que més propostes socials i econòmiques ha presentat al Parlament perquè “parla sobre temes importants com la sanitat, l’educació o les infraestructures; problemes que preocupen als catalans”.

En àmbit nacional, Arrimadas ha defensat la “predisposició de C’s per negociar” els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017, encara que ha advertit que C’s donarà suport als comptes si “retallen el greix de l’Administració i enforteixen el múscul de la sanitat i l’educació” i “no ataquen de nou amb impostos a la classe mitjana i treballadora”.

“Es pot retallar en ‘xiringuitos’ polítics, eliminar duplicitats o lluitar contra el frau fiscal, però garantint la sanitat i l’educació”, ha alertat. I ha advertit al govern del PP que ha de “dialogar i cedir” per aconseguir el màxim consens i que Espanya tingui estabilitat.

Volver a ACTUALIDAD