Actualitat

C’s registra una Proposició de Llei perquè les dones víctimes de violència de gènere tinguin dret a gossos d’acompanyament amb una funció terapèutica

by cscatalunya — 22 novembre 2016 @ 12:50
Comparte

Arrimadas critica que Puigdemont no vagi a Madrid “per demanar un millor sistema de finançament per les CCAA i assisteixi a l’acte de suport a Homs per continuar mantenint els privilegis polítics”

Barcelona, dimarts 22 de novembre del 2016. La cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ha anunciat que Ciutadans (C’s) ha presentat al Parlament una Proposició de Llei* perquè “les dones víctimes de violència de gènere tinguin dret a gossos d’acompanyament amb una funció terapèutica”. La proposta, que ja es contempla a d’altres comunitats autònomes com Múrcia, vol instar la Generalitat a “contemplar aquesta proposta com una eina de suport més al programa de protecció i atenció a les víctimes”, ha explicat Arrimadas.

En una roda de premsa al Parlament, la líder de C’s a Catalunya ha assenyalat que ja són cinc les dones mortes a Catalunya –dades oficials de la conselleria d’Interior fins el 31 d’octubre- en mans de les seves parelles o exparelles i  ha alertat de l’increment de la violència contra les dones entre els més joves, per la qual cosa ha advertit que “encara estem molt lluny d’aconseguir la igualtat efectiva entre els homes i les dones”. “Reitero el compromís de Ciutadans per lluitar contra aquesta xacra social”, ha afegit, i ha anunciat que aquesta tarda assistirà a l’acte d’homenatge a les dones víctimes de violència masclista al Parlament. A més, ha destacat la necessitat d’aconseguir el “consens unànime” de tots els partits per tirar endavant la proposta, com va fer el Congrés dels Diputats sobre un Pacte d’Estat per la violència contra les dones.

Pel que fa la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, de la qual el Tribunal Constitucional va suspendre sis articles relatius al marc laboral perquè considera que són competències de l’Estat, Arrimadas ha exigit a la Generalitat que “treballi per engegar aquelles parts que no han estat suspeses”, com ja va fer la diputada de C’s, Noemí de la Calle, a través d’una Proposta de Resolució que va ser aprovada tot i el rebuig de Junts pel Sí.

Pel que fa l’actualitat política, la líder de C’s a Catalunya ha criticat que “Puigdemont no vagi a Madrid per demanar un millor sistema de finançament per les Comunitats Autònomes” -en no assistir a la conferència de presidents autonòmics-, i “ho faci per donar suport a Francesc Homs per continuar mantenint els privilegis polítics”, davant la votació del suplicatori sol·licitat pel Tribunal Suprem perquè es decideixi si s’investiga l’exconseller de la Presidència pels delictes de prevaricació i desobediència per l’organització del 9N.

“A Puigdemont no se li acudeix acompanyar als jutjats els autònoms que han patit recàrrecs de l’administració, però en canvi sí que va a Madrid per donar suport als qui volen continuar mantenint els aforaments”, ha advertit. I ha reiterat que C’s participarà en el procediment perquè és l’únic partit “coherent” que defensa que “s’acabin els privilegis polítics, els aforaments i els indults als polítics”.

Volver a ACTUALIDAD