Actualitat

Noemí de la Calle a Munté: “Prou d’enganys i victimisme, els catalans volen que la Generalitat apliqui la llei d’Igualtat”

by cscatalunya — 22 novembre 2016 @ 17:05
Comparte

C’s aconsegueix que el Parlament aprovi desplegar la Llei que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI per “eradicar l'homofòbia, la biofobia i la transfobia”

“Prou d’enganys i victimisme, els catalans volen que la Generalitat apliqui la llei d’Igualtat”. Així l’hi ha demanat la portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Igualtat, Noemí de la Calle, a la consellera de la Presidència, Neus Munté, després de la seva compareixença al Parlament sobre el desplegament de la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones. En aquest sentit, ha retret a la consellera que els articles en matèria laboral d’aquesta llei “són calcats” als de l’estatal a diferència que no estan suspesos pel TC. I li ha dit que la Llei d’Igualtat, com la Constitució i l’Estatut, “no es pot ignorar, sinó que s’ha de respectar i implementar”.

Sobre els programes de formació en Igualtat d’oportunitats i entre homes i dones, ha destacat la necessitat “d’implicar a les famílies en la coeducació dels seus fills”. A més, ha recordat que va ser la pròpia Directora General d’Igualtat la que va reconèixer que si no s’havien creat els agents d’Igualtat era per falta de recursos de la Generalitat, no per cap decisió judicial i ha apostat per la necessitat de “fer efectiu el Deure d’Intervenció de l’Administració davant un cas de ‘Lgtbifobia’”.

Al debat d’una Proposta de Resolució de C’s sobre el desplegament de la Llei que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI, que s’ha aprovat, De la Calle ha instat a la Generalitat a “fer-ho d’una vegada” per “eradicar l’homofòbia, la biofobia i la transfobia”. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de fer efectiu el règim d’infraccions i sancions d’aquesta llei i de donar compliment a l’article que defensa “que la transsexualitat no es consideri una patologia”. I ha apostat per “formar als professionals i funcionaris afectats per aquesta normativa”, entre d’altres mesures.

 

Volver a ACTUALIDAD