Actualitat

Carrizosa critica que el secretari de Ciberseguretat de la Generalitat “actuï com a membre de Convergència en lloc de garantir la seguretat informàtica dels catalans”

by cscatalunya — 23 novembre 2016 @ 15:02
Comparte

Sierra critica que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació pagui a Microsoft pels seus programes i alhora ho faci pel mateix servei a una empresa que té contractada al cunyat d’Artur Mas

Barcelona, dimecres 23 de novembre del 2016. El diputat de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, ha retret al secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, que “actuï com a membre de Convergència en lloc de garantir la seguretat informàtica de tots els catalans”. Després que Puigneró hagi comparegut a la comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament per explicar l’acció del govern en aquesta matèria, Carrizosa l’ha responsabilitzat de la “politització i la manca de neutralitat” d’una estructura administrativa que gestiona “dades sensibles de tots els catalans i que organitza els sistemes informàtics dels jutjats i del cos de seguretat”.

Carrizosa li ha recriminat que el seu Departament demanés a l’empresa T-System que continués endavant amb la feina de registre, presentació i publicació de resultats de la “consulta il·legal del 9N” malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional. I li ha preguntat si “estan realitzant treballs i reunions per preparar l’hipotètic referèndum pel 2017 i si ha traslladat la necessitat d’una partida pressupostària”, preguntes que el compareixent no ha respòs.

Per la seva part, la diputada Sonia Sierra ha qüestionat algunes pràctiques de contractació que du a terme el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), per exemple el fet que “la Generalitat paga directament a Microsoft uns 10 milions d’euros pels seus programes”, però paral·lelament “re-paga” 400.000 euros pel mateix servei a Seidor, que té contractat, via Microempreses, a Juan Antoni Rakosnik, cunyat d’Artur Mas. En aquesta línia, Sierra ha aprofitat per preguntar-li a Angulo “a què es deu el volum de contractes que té la Generalitat amb Microsoft”, després que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, assegurés a través de les xarxes socials que a l’empresa no li preocupa el procés separatista. “Aquest volum de contractes té algun tipus de relació amb el suposat suport a la secessió de Catalunya que Junqueras va expressar?”, li ha preguntat Sierra diverses vegades; preguntes que Angulo no ha respòs.

A més, la diputada de C’s també li ha retret al director del CTTI que hagi contractat algunes persones “afins a Convergència”, referint-se a Juan Antoni Rakosnik i David Madí, parent i assessor d’Artur Mas, respectivament.

Sobre el presumpte accés del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) als correus dels funcionaris de la Generalitat, Jean Castel li ha advertit al director, Xavier Gatius, que el servei que ofereix el Centre ha de ser“transparent” i servir per “protegir els ciutadans, donar-li’s seguretat i posar tots els mecanismes al seu abast”. Castel li ha retret a Gatius que durant la seva compareixença al Parlament “no hagi fet autocrítica” al respecte i ha criticat la “descoordinació” que hi ha entre la Generalitat i el ministeri d’Interior en aquest sentit. A més, li ha preguntat “si assumirien responsabilitats”, en el cas que es confirmi que el CESICAT té a veure amb les noticies que van aparèixer als mitjans.

 

Volver a ACTUALIDAD