Actualitat

Noemí de la Calle a Bassa: “És irresponsable que signi convenis amb l’AMI i no amb les corporacions locals per atendre a persones grans o dependents”

by cscatalunya — 23 novembre 2016 @ 13:18
Comparte

Lorena Roldán critica que la consellera no hagi respost avui a les preguntes de C’s sobre la situació dels nens de la cola ja que “és un tema urgent del que té total coneixement”

“És una irresponsabilitat que signi convenis amb l’AMI i no amb les corporacions locals per atendre a persones grans o dependents”. Així l’hi ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Afers Socials, Noemí de la Calle, a la consellera Dolors Bassa després de la seva compareixença sobre la situació de les persones amb dependència. “Vostè és la màxima responsable en afers socials, esforci’s per gestionar millor aquests serveis per tal d’aconseguir una societat més justa a Catalunya”, li ha demanat a la consellera.

Noemí de la Calle ha retret a Bassa que es queixi que el Govern d’Espanya no paga a la Generalitat quan el Govern fa el mateix amb els ajuntaments: “deixi de centrifugar la seva inacció política als ajuntaments perquè les conseqüències les acaben pagant els ciutadans”. I ha manifestat que “la seva gestió evidencia la necessitat d’implantar la Proposició de Llei de C’s” sobre mesures urgents per millorar la qualitat en la prestació de serveis relatius a l’autonomia personal i a l’atenció a les persones en situació de dependència.

Sobre la llei catalana d’autonomia personal, ha lamentat que “ja ha passat un any i encara no s’ha començat a redactar”. Per això, li ha demanat a Bassa “aprovar-la abans d’acabar la legislatura” i complir així amb el que es va aprovar al Parlament de Catalunya.

Després que la Mesa de la comissió d’Afers Socials hagi rebutjat incloure les preguntes de C’s perquè la consellera Dolors Bassa doni explicacions sobre la situació dels nens de la cola, la diputada Lorena Roldán ha alertat que “és un tema urgent del que Bassa té total coneixement”. “És en aquesta comissió on ha de donar explicacions el més aviat possible, són menors amb addiccions que estan al carrer i molts sota la tutela de la Generalitat”, ha alertat.

Per la seva banda, la diputada Carmen de Rivera ha instat a la Generalitat a “prendre les mesures necessàries” perquè casos com el d’Agramunt, on van morir tres ancians ofegats, “no tornin a succeir mai”. Al debat d’una Proposta de Resolució de C’s en aquest sentit, que s’ha aprovat, De Rivera ha destacat la necessitat de “fer un estudi sobre residències geriàtriques en zones inundables de Catalunya”. I ha demanat al Govern que informi al Parlament de les inspeccions realitzades des de novembre del 2015 per part del Servei d’Inspecció del Departament de Treball.

Volver a ACTUALIDAD