Actualitat

María Valle: “Mentre que la Justícia de Catalunya segueix col·lapsada, La Generalitat ha renunciat a 503 places atorgades pel Ministeri”

by cscatalunya — 24 novembre 2016 @ 12:10
Comparte

La diputada de C’s insta a la Directora General de l'Oficina per a la modernització de la Justícia a “escoltar a jutges i funcionaris”, que reclamen més recursos

“Mentre que la Justícia de Catalunya segueix col·lapsada, La Generalitat ha renunciat a 503 places de funcionaris atorgades pel Ministeri”. Així ho ha alertat la diputada de Ciutadans (C’s), María Valle, després de la compareixença en el Parlament de la Directora General de l’Oficina per a la modernització de la Justícia, Rosa Anna Castillo. A més, ha destacat la necessitat que el Govern destini “més recursos a la millora del temps de resolució dels assumptes judicials i d’atenció als ciutadans” i ha apostat per un sistema de digitalització d’expedients, unificat amb la resta de Comunitats Autònomes, per aconseguir una administració de Justícia més eficient.

La diputada de Ciutadans ha instat a Castillo a “escoltar a jutges, lletrats de l’Administració de Justícia i la resta funcionaris”, que reclamen més recursos humans i materials, i li ha demanat prendre “mesures urgents” per solucionar la situació laboral dels funcionaris i treballadors de la justícia catalana. En aquest sentit, ha criticat la proposta de la Generalitat per a la reorganització de l’Administració de Justícia on es redueixen 201 places. Així mateix, ha lamentat que també es volen reduir places dels jutjats de violència domèstica, on “es tracten casos tan greus com la violència de gènere contra les dones”.

Per la seva banda, la diputada Carmen de Rivera ha anunciat que C’s presentarà pròximament una Proposta de Resolució per a que “les persones víctimes de casos de nens robats tinguin una justícia gratuïta”, després de la compareixença de la presidenta de SOS Bebès Robats, Adelina Ruiz, per a informar de les activitats d’aquesta associació en la comissió de Justícia del Parlament. De Rivera ha proposat “regular l’accés preferent als historials clínics” quan hi hagi evidencia d’aquests tipus de casos i “crear un registre únic que reculli les dades dels hospitals de Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD