Actualitat

Sonia Sierra a Vila: “Treballi per a que la cultura sigui accessible també a les persones menys afavorides econòmicament si vol que arribi a tothom”

by cscatalunya — 24 novembre 2016 @ 10:17
Comparte

Sierra destaca la necessitat de millorar la situació laboral dels treballadors dels equipaments culturals, com va proposar C’s en una iniciativa aprovada pel Parlament

La portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió de Cultura, Sonia Sierra, ha instat el conseller Santi Vila a que “treballi per a que la cultura sigui accessible també a les persones menys afavorides econòmicament si volem que arribi a tothom”, després de la seva compareixença al Parlament sobre les polítiques estratègiques culturals. En aquest sentit, ha destacat la necessitat concretar aquestes estratègies entre els diferents departaments de la Generalitat ja que “està relacionada amb l’Ensenyament i té una basant important al món empresarial”, per exemple.

En relació a l’informe del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), que suspèn al Departament de Cultura del 2015 amb una nota de 4’16, Sonia Sierra ha demanat a Santi Vila fer un esforç per aprovar i afavorir als sectors que van donar menys puntuació: “el cinema, les indústries audiovisuals i les arts escèniques”. I ha criticat que, segons els enquestats, “el Govern prioritza reforçar l’anomenada identitat nacional” en lloc d’altres aspectes més importants de la cultura.  A més, ha dit que aquest informe destaca que Catalunya està per sota de la mitjana espanyola en activitats culturals practicades pels ciutadans com el dibuix, la dansa o l’escriptura; pel que ha demanat al conseller “solucionar-ho”.

Sobre les desigualtat envers les dones en l’àmbit artístic, ha demanat al conseller que vetlli perquè les diferents administracions “garanteixin el dret de les dones a la cultura i treballin per acabar amb les discriminacions per raó de sexe”.

En referència a la situació dels treballadors dels equipaments culturals, ha recordat que “de les seves bones pràctiques també depèn  l’èxit de la cultura catalana”. Per això, ha instat la Generalitat a “millorar les seves condicions”, que ara son precàries, com ha proposat C’s en una Proposta de Resolució que el Parlament ha aprovat.

 

Volver a ACTUALIDAD