Actualitat

Sonia Sierra: “El Govern ha de prendre mesures urgents per tal que els alumnes sords disposin d’ajuts per cursar totes les hores lectives”

by cscatalunya — 28 novembre 2016 @ 15:57
Comparte

La portaveu de C’s en la comissió d’Ensenyament insta la Generalitat a complir la llei d’Accessibilitat de la Llengua de Signes Catalana per “garantir la igualtat d’oportunitats”

“El Govern ha de prendre mesures urgents per tal que els alumnes sords disposin d’ajuts per cursar totes les hores lectives”. Així ho ha dit la portaveu d’Educació de Ciutadans (C’s), Sonia Sierra, després de registrar al Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució en aquest sentit. Després que diverses associacions de sords hagin acusat el Departament d’Ensenyament de retallar fins a sis hores els intèrprets que donen suport als estudiants, ha instat la Generalitat a complir la llei d’Accessibilitat de la Llengua de Signes Catalana per “afavorir la igualtat d’oportunitats”.

Sonia Sierra ha apostat per “garantir a aquests estudiants la modalitat educativa també en llengua de signes”, com a matèria d’estudi i llengua vehicular en la comunicació i l’accés al currículum escolar, així com “les llengües orals i escrites oficials, que també són objecte d’aprenentatge”.

Volver a ACTUALIDAD