Actualitat

Carrizosa: “Junqueras ha presentat uns pressupostos per a la independència mentre Catalunya necessita millores socials urgents”

by cscatalunya — 29 novembre 2016 @ 18:00
Comparte

El portaveu del Grup Parlamentari anuncia que C’s presentarà esmena a la totalitat i sol·licitarà un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries

“Junqueras ha presentat uns pressupostos per a la independència mentre Catalunya necessita millores socials urgents”. Així ho ha dit el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, després de la presentació dels Pressupostos de la Generalitat per al 2017 en el Parlament per part del vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras. Així mateix, considera que els comptes estan realitzats per un govern que no pensa en les necessitats dels catalans: “no prioritzen ajudes a autònoms, beques menjador, retornar la paga extra als funcionaris o la gratuïtat dels llibres de text”. “Junqueras diu que la llei de renda garantida no es finança perquè no existeix, però sí preveu partides per convocar un referèndum”, quelcom sí és inexistent.

En una roda de premsa al Parlament, ha assegurat que són uns pressupostos “tramposos i opacs” perquè “camuflen les despeses per celebrar un referèndum il·legal i tornar al laberint interminable del 9-N”. En aquest sentit, ha explicat que “existeixen 330 milions emmascarats en suposats fons de contingència i 620 en fons no departamentals” i ho ha atribuït al “trilerisme comptable” de la Generalitat, que també “augmenta les partides destinades als viatges inútils del conseller Raül Romeva pel món” i a l’anomenada ‘hisenda pròpia’.

Carlos Carrizosa ha criticat que els pressupostos “arriben tard, com és habitual en tots els governs de Convergència”. A més, ha alertat que neixen “sota el mal auguri de l’advertiment dels lletrats del Parlament”, que aquest matí han advertit a la Mesa que algunes partides podrien contravenir la sentència del Tribunal Constitucional. Per això, ha anunciat que C’s presentarà esmena a la totalitat i sol·licitarà un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries: “Com a líders de l’Oposició a Catalunya farem ús de tots els mitjans polítics i legals per evitar que prosperin i, per començar, demanarem reconsideració de l’admissió a tràmit a la Mesa”.

Volver a ACTUALIDAD