Actualitat

Carrizosa a Bassa: “És vergonyós que en set anys no hagin trobat el moment de crear el consell d’autònoms però sí el de la ‘transició nacional’”

by cscatalunya — 30 novembre 2016 @ 11:35
Comparte

El portaveu parlamentari retreu a la consellera que Convergència es va abstenir ahir al Congrés en la votació d'una Llei de C’s per ajudar als autònoms

“És vergonyós que en set anys no hagin trobat el moment de crear el Consell Català de Treball Autònom però sí el de la ‘transició nacional’”. Així l’hi ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, a la consellera de Treball, Dolors Bassa, en relació al decret de la Generalitat de 2010 que preveia la creació d’aquest organisme. En aquest sentit, ha criticat que el Govern tampoc ha dut a terme les mesures impulsades per C’s i aprovades al Parlament: “sobre cobrir baixes per malaltia, de maternitat o paternitat, per jubilar-se sense que els negocis es perdin i per facilitar l’accés a Internet”. Per això, li ha preguntat, “què farà la Generalitat al 2017” per ajudar als 543.000 autònoms catalans que cada dia “aixequen la persiana, generant riquesa i creant ocupació”, quelcom al que Bassa no ha contestat.

En la sessió de control al Govern del Ple del Parlament, Carrizosa ha alertat a la consellera que “en els últims 6 mesos l’ocupació assalariada ha crescut 10 vegades més ràpid que la dels autònoms”, que només ha crescut un 0,1% des d’abril fins a l’octubre del 2016. I li ha retret que Convergència es va abstenir ahir al Congrés en la votació d’una Llei de C’s per ajudar els autònoms: “Estan encapsulats en el seu procés separatista, deixin de mirar-se en Cuba, de culpar a Espanya i assumeixin que a Catalunya queda molt per fer per ajudar als autònoms”.

Carlos Carrizosa ha destacat sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2017 que “han augmentat les partides del conseller Raül Romeva en 32 milions”. I ha advertit a Bassa que “al seu govern només li costaria16 milions excedir la tarifa plana de 50 euros als autònoms de 6 a 18 mesos”, quelcom altres Comunitats Autònomes com Madrid o Cantàbria ja han fet amb el mateix sistema de finançament.

Volver a ACTUALIDAD