Actualitat

De Páramo a Romeva: “Deixi de fer de conferenciant de la independència pel món, de reunir-se amb l’extrema dreta i publiqui la seva agenda”

by cscatalunya — 30 novembre 2016 @ 10:28
Comparte

De Páramo li adverteix que “com a conseller de Transparència ha de ser transparent” i li retreu que “els ciutadans s'hagin d'assabentar per la premsa de les seves reunions amb l'extrema dreta o el Tea Party”

Barcelona, dimecres 30 de novembre del 2016. “Deixi de fer de conferenciant de la independència pel món, de reunir-se amb l’extrema dreta i publiqui la seva agenda”. Així l’hi ha dit el portaveu adjunt del grup parlamentari de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, al conseller d’Acció Exterior i Transparència, Raül Romeva, durant la sessió de control al Parlament. I li ha demanat que “utilitzi el pressupost que té en Acció Exterior per posar-ho al servei de tots els catalans” i atreure inversions i talent a Catalunya, “en lloc de parlar només de la independència”.

A més, li ha exigit que “faci pública la seva agenda amb antelació” i expliqui als ciutadans i als grups de l’oposició els viatges que “paguen tots els catalans”, perquè no hagin “d’assabentar-se més tard per la premsa de les seves reunions amb l’extrema dreta o el Tea Party”. En aquest sentit, el portaveu adjunt de C’s ha evidenciat la “poca transparència” del seu Departament, mostra d’això és que va haver de ser Ciutadans qui va sol·licitar la informació sobre els viatges de Romeva a l’exterior perquè el propi Govern no ho feia.

Un dia després que el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, hagi anunciat que augmenta les partides en acció exterior en un 25%, De Páramo li ha preguntat a Romeva: “Rectificarà aquesta política de no retre comptes o, per contra, continuarà parlant només d’independència i reunint-se amb aquesta classe de partits?”

Volver a ACTUALIDAD