Actualitat

Inés Arrimadas a Puigdemont: “No han fet uns pressupostos socials, sinó uns pressupostos per als seus socis de la CUP”

by cscatalunya — 30 novembre 2016 @ 11:48
Comparte

La líder de l'Oposició a Catalunya critica que els comptes contemplin “més impostos per als catalans, més ‘xiringuitos’ per als polítics, més estructures d'estat per a la independència i una partida oculta per repetir el 9N”

Barcelona, dimecres 30 de novembre de 2016.

“Senyor Puigdemont: no han fet uns pressupostos socials, sinó uns pressupostos per als seus socis de la CUP”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya i Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, en la sessió de control al Govern(*), i ha argumentat: “Contemplen més impostos per als catalans, més ‘xiringuitos’ per als polítics, més estructures d’estat per a la independència i, a més, una partida oculta ni més ni menys que per repetir el 9N”.

“Les prioritats del Govern es veuen als pressupostos: la seva obsessió de treure a Catalunya de la resta d’Espanya i d’Europa, i el seu intent d’acontentar els socis de la CUP. No pensen en els set milions i mig de catalans ni en els seus problemes”, li ha advertit.

Per a Arrimadas, “és evident” que no són “els millors pressupostos possibles”, com ha defensat el President de la Generalitat, perquè “mantenen el major nombre d’alts càrrecs, mentre pugen les taxes als autònoms i les famílies”. “No poden ser-ho, perquè augmenten més els diners per a la Hisenda pròpia, que la partida per reduir les llistes d’espera. Pugen més la partida d’Exteriors del conseller Romeva, que les beques menjador. I quan diuen que preveuen, com a mínim, una despesa de sis milions d’euros per repetir el 9N, quan podrien pagar amb això els llibres a 24.000 nens catalans”, ha enumerat.

En la seva intervenció, la líder de l’Oposició ha recordat a Puigdemont que a Catalunya hi ha “300.000 persones en situació d’atur de llarga durada, un milió i mig de llars amb privacions materials i gairebé el 20% dels catalans en situació de pobresa”. Davant d’això, ha demanat uns pressupostos “sensats” i ha defensat: “C’s és l’oposició responsable, els que demanen impossibles són uns altres”. “El Govern fa molt que el seny català el va perdre pel camí”, ha sentenciat.

Així mateix, Inés Arrimadas ha criticat a Puigdemont per “queixar-se al Parlament de la falta de recursos” mentre rebutja assistir a la Conferència de Presidents autonòmics, per demanar una millora del sistema de finançament de les comunitats. “Aquí no se’ls veu tan solts. No es tracta només de demanar més diners, sinó de reformar un sistema perquè sigui més just per a totes les comunitats autònomes”, ha assenyalat.

Volver a ACTUALIDAD